V roce 2004 odebral od chrudimského podnikatele Lubomíra Dostála mražená kuřata a měděný plech, jenže vystavené faktury splatil jen částečně. Svým jednáním tak měl Dostálovi způsobit škodu za téměř 35 milionů korun.

„Necítím se vinen, faktury vyřizoval pan Juřina,“ tvrdil včera u soudu obžalovaný Kuchválek, který se po úrazu pohybuje jen s pomocí francouzkých holí. Na dotaz předsedy senátu, proč dodavatelé nedostali zaplaceno, odpověděl: „Juřina mi řekl, že jsou nějaké problémy ve firmě.

Kuchválek také řekl, že někdy musel prodávat zboží pod cenou, aby byly peníze na placení předchozích dluhů. „Když k vám přijde pět šest lidí, tak nějakým způsobem jim to chcete uhradit,“ tvrdil s tím, že na vině jsou představitelé sdružení, které zastupoval.

To si myslí i chrudimský podnikatel Lubomír Dostál, který kvůli způsobené milionové škodě skončil v konkurzu. „Škodu nebudu požadovat na obžalovaném. Pátral jsem i sám, proto vím, jak podvody probíhaly, a znám i lidi, kteří za ními stojí. Kuchválek byl jen nastrčená osoba. Ten je nevinný. Podvody byly udělány tak, že poškozená organizace vždy dala trestní oznámení, tak jako já, ale kriminálka nic nevyřešila. Na Kuchválka udělal podvod pan Juřina, na mě pan Žák. Podvody se dělají dál,“ řekl nám Dostálek.

Kuchválkovi hrozí osm až dvanáct let vězení.