Tým kouče Zdenko Frťaly je v duelu favoritem a pokud hodlá začít naplňovat své předsezonní plány – pohybovat se ve špičce, měl by získat tři body. ,,Je to pro nás příležitost jít od prvního kola do plusových bodů,“ netají Frťala.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 1. kolo:
Pátek, 17.30: Vítkovice – Chrudim, 18.00: Vlašim – Brno.
Sobota, 10.15: Pardubice – V. Žižkov, Sokolov – Hradec Králové, Dukla Praha – Třinec, 17.00: Líšeň – Varnsdorf, Prostějov – Vyšehrad.
Pondělí, 17.00: Ústí nad Labem – Jihlava (ČT sport).

Sokolovský tým vede od léta kouč František Šturma, největší posilou je exligový stoper Jan Hošek. „Mají nového trenéra. Chtějí hrát technický fotbal založený na kombinaci. V porovnání s minulým rokem také docela zajímavě posílili,“ řekl Frťala. Sám řeší jediný problém a tím je zranění Michala Leibla. Jinak je tým v pořádku. O sestavě a o tom, kdo z nových hráčů (Prekop, Zbrožek, Procházka, Frýdek) se v ní objeví, trenér Zdenko Frťala nechtěl mluvit konkrétně. „Zda nastoupí všichni, neřeknu. Pro mě je důležité, že jsou opravdu posilami,“ uvedl.

KRISTIÁN ZBROŽEK (v modrém) po sedmi letech opustil fotbalový Varnsdorf a zamířil do Hradce Králové.
Posila Hradce Zbrožek: Je mi jedno, kde nastoupím. Klidně můžu i chytat

Přichází Christian Frýdek, syn slavného otce

Christian Frýdek. Zdroj: ČTKPřed startem nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY získali fotbalisté Hradce Králové další posilu. Na roční hostování ze Sparty Praha přichází záložník Christian Frýdek, mladší syn stříbrného medailisty z mistrovství Evropy 1996 Martina Frýdka, který se v Hradci narodil a v mládí oblékal černobílý dres.„Je to kreativní fotbalista, který nám zvýší konkurenci ve středu zálohy. Cítil jsem z něj velkou chuť hrát za Hradec,“ uvedl pro klubový web výkonný ředitel Jiří Sabou na adresu Christina Frýdka, který prošel mládežnickými reprezentacemi, mezi dospělými má za sebou hostování ve Vlašimi a v minulé sezoně v Táborsku. Naopak na přestup do Sparty odchází Daniel Horák, jenž v létě začal přípravu s áčkem. Levý obránce bude působit v rezervě pod trenérem Václavem Kotalem.