Překvapivá výhra po galapředstavení Labíka

Chlumec vstoupil do boje o záchranu fantasticky, když v Kostelci nad Orlicí nastřílel šest branek a vyhrál 6:1. Čtyřmi góly zazářil Labík. „Výhry si moc vážíme, ale také víme, že jedna vlaštovka jaro nedělá,“ uvedl asistent trenéra Chlumce Petr Kycelt.

Skvělý obrat Dobrušky

Další překvapení bylo k vidění ve Vysoké nad Labem, která hostila Dobrušku. Když v 67. minutě dával na 2:1 domácí Bláha, vypadalo to na výhru favorita, jenže hosté se nevzdali a utkání otočili na 4:2, čímž si zajistili důležité body v boji o záchranu. „Klíčovým okamžikem bylo vyloučení Ptáčka, obrana domácích najednou už nebyla tak bezchybná a nám se podařil obrat jako z pohádky,“ hodnotil utkání trenér Dobrušky Miloš Killar.

Vrchlabí přetlačilo hořickou Jiskru

Jedinou branku viděli diváci ve Vrchlabí, kde hostovaly Hořice. Po dlouhém autu a závaru před brankou ji zaznamenal v 41. minutě Tomčík. Z jinak remízového duelu si tak všechny tři body zajistili domácí. „Naše šance v závěrečném tlaku zůstaly nevyužity a tak tři body zůstaly ve Vrchlabí,“ řekl zklamaný vedoucí mužstva Hořic Josef Vydra.

Posílený Rychnov nezačal dobře

I přes povedenou zimní přípravu a posílení kádru fotbalisté Rychnova v úvodním jarním kole doma nestačili na hradeckou Slavii, které podlehli 1:3. Rychnov přitom do utkání vstoupil skvěle, když se v 9. minutě prosadil Počtýnský, jenže po vyrovnání Fišera se ještě dvakrát trefil hostující Řezáč a rozhodl o výhře Slavie. „Nepodařilo se nám přenést věci z přípravy do zápasu. Čekali jsme jiný výsledek. Nezbývá než vše napravit za týden,“ uvedl předseda klubu Václav Brůžek.

Mokošín a spol. sestřelili Červený Kostelec

Druhý tým tabulky Nový Bydžov přehrál 4:0 Červený Kostelec. Dvěma zásahy se v utkání blýskl kapitán Patrik Mokošín.

Sobotka udolala Třebeš

Důležitou výhru směrem k záchraně si připsali fotbalisté Sobotky, kteří si doma poradili 3:1 s královéhradeckou Třebší.

Krajská fotbalová I. A třída: TJ Lokomotiva Hradec Králové - MFK Nové Město nad Metují.
Labíkovo střelecké galapředstavení

Výrok kola
„Důrazní horalé vyznávají islandský styl fotbalu a právě důraz po jednom z dlouhých autů rozhodl o výsledku.“
(Josef Vydra, vedoucí mužstva Hořic po prohře 0:1 ve Vrchlabí.)

Borec kola
Skvělý výkon v úvodním jarním kole fotbalového krajského přeboru předvedl Jan Labík z Chlumce nad Cidlinou. Čtyřmi góly zajistil výhru svého týmu v Kostelci nad Orlicí. Chlumec překvapivě rozstřílel svého soupeře 6:1.