Berete bod?
Beru. Je to bod zvenku, což se počítá. Sice nás mrzí zahozené šance, ovšem když si vzpomenu na minulý zápas s Příbramí, tak jsme měli také spoustu příležitostí a nešťastně jsme prohráli 0:1. Teď  z toho byla alespoň remíza.

Myslíte, že jste byli blíže k vítězství?
To rozhodně, neboť jsme si vypracovali více příležitostí, z nichž se dal vstřelit gól. Soupeř také něco měl, ale my byli blíž k tříbodovému zisku.

Zatrnulo vám po nešťastné rozehrávce Tomáše Koubka?
Ano, to mi zatrnulo pořádně. Už jsem si říkal, že to protihráč prostřelí, jenže Tomáš celou situaci výborně ustál a nelehl si. Útočník do poslední chvíle nevěděl, co má udělat a pak ho trefil. Šlo o nešťastný odkop, Tomášovi míč skočil před nohu. Terén tomu taky nepřidal. Naštěstí Koubis pak celou situaci vyřešil výborně.

Podruhé v řadě jste neinkasovali. To je dobrá vizitka, že?
Je to dobře. Jde o zásluhu všech. Hrajeme týmově, celé mužstvo je zodpovědné za defenzivu i ofenzivu. Dvě nuly za sebou jsou hrozně pozitivní. Když nedostanete gól, tak neprohrajete. Mančaft pracuje výborně, jen jsme teď  nedali góly. Měli jsme i smůlu.

Na hrotu příbramského celku se pohyboval vysoký Brazilec Bernardo. Nepřipomínal Kweukeho?
(usměje se) Přesně tak. Říkali jsme si, že v tomhle směru chytneme dva zápasy za sebou. Nicméně jsou rozdílní. Kweuke je o něco robustnější, hodně sklepává míče na záložní řadu a pak frčí sprintem do vápna, kde je silný. Bernardo si kryl míč většinou pro sebe a snažil se sám něco udělat. My jsme se na něho dobře připravili, zrovna tak i na Krbečka, což je také kvalitní útočník. Domnívám se, že jsme to zvládli bez problémů, podobně jako proti Spartě. Důležité bylo, že jsme komunikovali a jeden druhého zajišťovali.

V neděli vás doma čeká Dukla. Když si vzpomenete na podzimní duel, určitě jí máte co vracet…
To teda máme. U nich se nám zápas vyloženě nevyvedl. Z naší strany to bylo hodně špatné utkání. Dukla je nyní rozjetá. Remizovala s Plzní a porazila Slovácko, které bez problémů přehrála. Bude to nesmírně těžký duel. Soupeř je v laufu, dává šťastné góly. Na to však nesmíme myslet. Hrajeme doma. A to nám jasně velí, abychom byli aktivnější a od první do poslední minuty se rvali o vítězství. Pevně věřím, že to dobře dopadne a budeme slavit tři body.