Tak to se skutečně jen tak nevidí. Útočníci jsou vždy hodnoceni především od střílení branek, ale forvard aktuálně hájící barvy Kobylic Jiří Dítě v tomto ročníku 1. B třídy zatím všechna očekávání výrazně předčil. V minulém kole navíc předvedl vskutku husarský kousek. V domácím duelu jeho týmu s Trutnovem C totiž dokázal vstřelit hned osm branek. To vše za pouhých osmasedmdesát minut!

„V prvních chvílích nic nenasvědčovalo tomu, že zápas skončí tak vysokým gólovým rozdílem. Hra se zdála být vyrovnaná, ale poté, co se nám v průběhu prvního poločasu podařilo vstřelit čtyři branky, výkon hostů upadal a do druhého poločasu už nastoupili velmi odevzdaně. My tak mohli ještě navýšit skóre," začal svoje hodnocení duelu hrdina utkání.

Gólový účet zápasu Dítě nastartoval v jedenácté minutě a do konce prvního dějství stihl nasázet další tři branky.

Ve druhém poločase střelecký koncert aktuálně nejlepšího střelce soutěže pokračoval, když zaznamenal další čtyři přesné zásahy. Kobylice nakonec zdolaly C tým Trutnova vysoko 8:0.

„Vstřelit osm branek v jednom utkání se podaří málokomu a pro mě samotného to byla také premiéra," pokračoval čtyřiadvacetiletý útočník, jenž má v tomto ročníku 1. B třídy na kontě již třiatřicet branek.

„Musím říct, že pocit je to skvělý, ale odvody do kasy v kabině mě asi budou celkem bolet," řekl s humorem.

„Samozřejmě je nutno říct, že u gólů je sice uvedeno moje jméno, ale zásluhu na nich má každý člen našeho týmu," dodal pokorně.

Kobylice se v letošní sezoně na jeho gólové příspěvky hodně spoléhají, tým figuruje na druhé příčce současné tabulky, z čehož má pochopitelně velkou radost i trenér Libor Tobišek, který rovněž připojil svoje hodnocení utkání s Trutnovem C.

„Celkově to bylo herně jednoznačné. Soupeře nechci nijak schazovat, ale Trutnov neměl den. Projev týmu jako celku byl výborný," chválil své mužstvo a vyjádřil se k výkonům kanonýra. „Jirkovy výkony hovoří sami za sebe. Myslím, že třiatřicet gólů v probíhající sezoně je famózní výkon. Určitě to mohou obdivovat i v jiných soutěžích. To se nenarodilo během jednoho roku. Vše už začalo v mládeži, jeho příprava musela být kvalitní. On nyní jenom zúročuje ty zkušenosti z tréninků. Jeho devízou je technika, rychlost a dravost na branku. Dlouho jsem takového hráče neviděl," řekl na adresu Jiřího Dítě Tobišek a okomentoval jeho osmibrankový koncert. „Na konci zápasu mi vstávaly chlupy na rukou, vskutku nevídaná věc. Je to nezadržitelný bombér," chválil svého hráče. „Máme z toho pochopitelně radost. Myslím, že tomu napomáhá i atmosféra v kabině, která je výborná. Kolektiv je celkově dobrý, kluci si rozumí. To vše se také v letošní sezoně odráží," řekl kouč a nastínil cíle týmu pro zbytek sezony.

„Určitě jsou jiné než moje jako trenéra. Hrajeme amatérskou soutěž a vždy hráčům říkám, aby měli ze hry radost a výhrou si udělali pěknou sobotu nebo neděli. To, jestli postoupíme, v tuto chvíli není na pořadu dne," přiznal lodivod Kobylic.