Krajský přebor

„Samotné utkání nabídlo minimum šancí na obou stranách, proto se zrodila zasloužená remíza," uvedl Jan Schejbal, předseda libčanského klubu. „První půle přinesla opatrnou a taktickou bitvu. Po změně stran už hra nabrala na obrátkách. Oba týmy si bodovat zasloužily, bod z penalt navíc je pro nás dobrý bonus," je spokojený hrající kouč RMSK Michal Blažej.

„Sešívaní" ve Vysoké po poločase vedli 1:0, avšak nakonec body zůstaly doma (3:1). „V tomto derby se týmy dobře znají, hráči jsou hodně namotivovaní a tak je to fotbalový boj. První poločas se nám nepovedl. K obratu výrazně pomohla výměna dvou hráčů do druhé půle. Výhru si také užil kapitán Honza Píša, pro kterého to bylo 400. utkání v dresu Vysoké," řekl vedoucí domácího týmu Miroslav Píša st. „Doplatili jsme na dlouhodobou absenci klasických obránců a po individuálních chybách jsme ztratili dobře rozehraný zápas z první půle," litoval lodivod hradecké Slavie Josef Pleskot.

Chlumec sehrál v Kostelci nad Orlicí nešťastný zápas. Když už duel směroval k bezgólové remíze, trefili se v 80. minutě domácí. „Typicky remízové utkání, přesto si troufám tvrdit, že jsme po většinu času tahali za delší konec. Rozhodla pro nás dosti smolná branka. Asi jsme někde urazili fotbalového pánaboha a ten nám to teď vrací. Nedá se nic dělat, musíme si zase jeho přízeň získat," glosuje chlumecký kouč Petr Průcha.

I. A třída

Kunčice doma rozstřílely Bílou Třemešnou. „Výsledek vypadá jednoznačně, ale bylo to celkem vyrovnané utkání. Hosté byli v koncovce bezzubí, kdežto nám to tam naopak padalo. Kluci tak poslali pěkný dárek ke 45. narozeninám nepřítomnému trenérovi Vláškovi, který trávil velikonoční svátky v Chorvatsku a Slovinsku," sdělil kunčický sekretář Zdeněk Šulc.

Střelecky se doma dařilo i Černilovu, který roznesl Sobotku. „Do vyloučení hostujícího kapitána to byl vyrovnaný duel. Po přestávce se už projevila naše početní převaha, i když hosté se i v deseti snažili," podotkl domácí kouč Jan Chasák.

Tříbodový zisk slavil také „Nepál". „Konečně! Hráči napravili podprůměrný výkon z minulého týdne. Od začátku je zdobila bojovnost, síla v soubojích a chuť," těší vedoucího týmu Milana Havlíka.

Naopak s vysokou prohrou se ze hřiště lídra vracely Třebechovice. „Domácí měli více ze hry. První gól jsme si dali sami. Přijatelný výsledek jsme drželi až do 75. minuty, pak jsme neuvěřitelnými chybami a nedůsledností soupeři umožnili vsítit čtyři branky," poznamenal Karel Bíl, vedoucí podorebského mužstva.

Kunčice - Bílá Třemešná 5:0

Kunčice: Zasadil – Hamák (77. Šolc), Rohlíček, Svatoš, Zákravský – Hantsch (83. Zounar), Charvát, Laštovička (87. Dudek), Žahourek (82. Kalenský) – Mrázek, Kuta.

Nepolisy - Hostinné 3:1

Nepolisy: Marko – Tichý, Zámečník, Chaloupka, Masák – Doseděl, T. Hanuš, Tlustý, Pánek – Lihan, Vaníček (85. Šustr).

Černilov - Sobotka 5:0

Černilov: Voltr – Zumr, Urban, V. Hrubý, J. Žaba (69. Hlína) – Šmied, Štěnička, Schwarzer, Matoušek, J. Hrubý – Roubal (72. Markovič).

Vrchlabí - Třebechovice p. O. 6:1

Třebechovice pod Orebem: Cejnar – R. Bíl, Šreibr, Vích, T. Lukášek – Věříš, M. Bíl, Kyral (73. Voltr), Želízko – Kolář, Soukup.