FAČR udělala bububu na fanoušky, ti se jí vysmáli do očí. Dohrálo se jak sobotní derby pražských „S", tak i nedělní druholigový zápas Hradce Králové se Žižkovem. Přitom během obou utkání došlo na nadávky namířené proti Miroslavu Peltovi.

Jak na Letné, tak na Všesportovním stadionu se kvůli tomu zápas ani jednou nepřerušil. V Hradci se po pokřiku „Pelta je ču..k" ozval jen hlasatel, který svým partyzánským činem ještě víc vyprovokoval hradecký kotel k intenzivnější produkci proti prvnímu muži českého fotbalu. Ten, který měl podle původních svazových not zápas ihned přerušit, sudí Lerch, mimochodem velmi nepřesný, byl v klidu. Bez mrknutí oka vedl duel dál.

Asi mu stačilo vysvětlení kolegy Jílka pískajícího derby, který po utkání (hrálo se v sobotu, v Hradci až v neděli) prohlásil, že mu svazový šéf  Pelta řekl, že není ješitný a že tohle (ču..k) za urážku nepovažuje.

No, já vám nevím, ale kdyby mě někdo označil hrubozrnnou  češtinou za reprodukční mužský orgán, jako jistý druh urážky bych to stoprocentně chápal. Ale třeba jsou na to na Strahově za tu dobu tak zvyklí, že jim to vážně jako urážka nepřijde.

Pak mám po ruce ještě jedno vysvětlení: Peltu mohou urazit jen inteligenti. Ale klidně dám ruku do ohně za to, že kotel není jen banda dutejch hlav. Takže tady to taky nějak nesedí.

No nic, radši k fotbalu.

Hradec plichtil se Žižkovem. Tentokrát to na výhru nebylo. Dopředu to nešlapalo. A to i přesto, že zajímavý výkon podal útočník Pavel Dvořák. Kdo naopak interesantní vůbec nebyl? Bosenský záložník Emir Halilovič. Hradec má problém s kreativitou  ve středu zálohy a on už poněkolikáté ukázal, že ho neumí vyřešit.

Hvězda kola

Tomáš Dostálek: Pardubický levý záložník na jaře exceluje, vstřelil už třetí vítězný gól svého týmu. Jeho rejdy podél postranní čáry baví. Vydrželi byste na něho koukat celé hodiny, takhle ladný pohyb má málokdo. Roste 
v klubu nová hvězda?

Zklamání kola

Baník Most: Sérii tří proher neukončil, naopak, šňůra se pěkně ošklivě natahuje. Proti Třinci neměl doma prakticky nic a prohrál 0:2. A zle teprve být může… V příštím kole ho čekají silné České Budějovice a pak vedoucí Hradec Králové.

Výrok kola

Petr Kudrna, záložník Pardubic po výhře 1:0 nad Táborskem: „Šimák si se mnou pohrál a pak mi říkal, 
že mě bude motat ještě do čtyřiceti."