„Především druhý duel měl opravdu vynikající úroveň. Hrálo se v tempu a ve velkém nasazení. O rušné okamžiky před oběma brankami nebyla nouze," pochvaloval si první muž reprezentační lavičky Aleš Čvančara.

„Celý druhý duel odehrál Daniel Trubač z FC Hradec, který hrál na postu středního záložníka, ale plnil si především defenzivní úkoly. S jeho výkonem jsem byl velice spokojen. Výrazně si tak řekl o nominaci na závěrečné dva přípravné zápasy ve Walesu, kam odlétáme 17. února. Pro nás to bude zároveň generálka na druhou fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy," nastínil kouč plány.

Čeští mladíci budou mít výhodu domácího prostředí, což by jim mohlo hrát tak trochu do karet. „Nechci mluvit o tom, jestli to bude výhoda nebo ne. Musíme se především soustředit sami na sebe a na hřišti odvést stoprocentní výkon. Všichni víme, že na evropský šampionát postupuje pouze vítěz a nikdo nedá nikomu nic zadarmo," podotkl Čvančara.

Hrát se bude na jihu Moravy a to na hlavních stadionech na Slovácku a ve Zlíně. Program českých mladíků je následující: 26. března od 17 hodin se na hřišti 1. FC Slovácko utkají s Anglií, o dva dny později se ve stejný čas ve Zlíně střetnou s Itálií a 31. března opět na Slovácku nastoupí svěřenci kouče Aleše Čvančary proti Albánii, začátek je rovněž v 17 hodin.

Jan Skalička