Vyšla mu sázka na osmnáctiletého obránce Františka Čecha i v minulých týdnech odstaveného útočníka Jana Pázlera. Vyhrál svůj první zápas na lavičce prvoligového mužstva. Přesto Karel Havlíček, nový trenér fotbalistů Hradce, po výhře 2:1 nad Slováckem nejuchal.

„Jak budu kroti euforii? Nijak, žádnou necítím. Výsledek ze Zlína je pro mě velké zklamání," vykládalpo utkání 28. kola.

Vysočina totiž trumfovala ve Zlíně 3:0 a velmi výrazně zarazila do země hradecké naděje na záchranu první ligy. „Votroci" vyrazí totiž v příštím kole na Spartu, kde potřebují v současné konstelaci bodovat.

„Hradec tam snad nikdy nic neuhrál. Tak to zkusíme změnit. Pojedeme na Letnou bodovat," řekl útočník Jan Pázler, hrdina střetnutí se Slováckem. Forvard, který je nyní nejlepším kanonýrem mužstva, se totiž proti mužstvu z Uherského Hradiště prosadil hned dvakrát. Nejprve ve 3. minutě proměnil penaltu a poslal domácí do vedení. „Býval jsem střelec, snad jsem pořád střelec, proto jsem si věřil," prohlásil.

Podruhé pokořil hostujícího gólmana Michala Daňka ve velmi důležitou chvíli. Hosté totiž tři minuty po startu druhého poločasu vyrovnali. „Šel jsem proti míči a trochu jsem ho tečoval, proto na něj Oťas nedosáhl," litoval obránce František Čech, jehož si kouč Havlíček vytáhl z dorosteneckého mužstva.

Jenže hned z následného útoku vyústila vítězná branka. Pázler se prosadil zblízka, když se otočil kolem obránce. „Bylo důležité, že to přišlo tak rychle," glosoval pátou trefu v sezoně.

Pravdivá slova, Slovácko totiž bylo fotbalovější, silnější v kombinaci. Hradec důležitou výhru přesto ubránil. „Kolikrát jsme to stíhali silou vůle, bylo to ubojované, upocené vítězství," připustil Havlíček.

Boj o ligu bude trvat do konce. Hradec pod sebe musí dostat dva z tria: Jihlava, Bohemians, Příbram.

Hradec Králové - Slovácko 2:1

Fakta – branky: 3. z pen. a 50. Pázler – 48. Navrátil. Rozhodčí: Marek – Pelikán, Antoníček. ŽK: Schwarz, Žondra, Ottmar – Břečka, Šumulikoski, Šimko, Daníček. Diváci: 3022. Poločas: 1:0.
FC Hradec Králové: Ottmar – Plašil, Čech, Nosek (49. Bederka), Mudra – Janoušek – Martan, Schwarz, M. Černý, Trubač (65. Žondra) – Pázler (83. P. Černý). Trenér: Havlíček.
1. FC Slovácko: Daněk – Reinberk, Hofmann, Břečka, Šimko (65. Tetteh) – Šumulikoski, Daníček – Navrátil, Machalík (44. Rezek), Havlík – Zajíc (57. Koné). Trenér: Levý.