Přestože už ve třetí nejvyšší soutěži působí několik sezon, v té letošní patřili mezi příjemná překvapení. Fotbalisté Převýšova se prakticky po celou dobu drželi na dostřel nejlepším týmům. Nakonec jim patří v ČFL sedmá příčka, ale na čtvrtého v pořadí ztrácejí pouze dva body.

Povedený rok hodnotil v podobném duchu i trenér Tomáš Hrabík. „Posbírali jsme historicky nejvíce bodů, takže je to naše nejlepší sezona," řekl pro Deník.

Tomáš Hrabík.Zdroj: archiv DeníkuKdyby vám někdo před sezonou řekl, že budete po celou dobu okupovat příčky v horní polovině tabulky, navíc poblíž špičky, věřil byste mu?
Asi ne, asi bych tomu nevěřil. Na druhou stranu jsme nebyli nějak překvapeni z toho, že se nám dařilo. Věděli jsme, že máme dobrý tým. Kluci velmi dobře pracovali v tréninku i v přípravě, takže se to všechno pak v sezoně projevilo.

Dá se nazvat uplynulý ročník jako nejúspěšnější v historii klubu?
Vzhledem k tomu, že jsme posbírali nejvíce bodů v nejvyšší soutěži, co jsme kdy hráli, tak asi můžeme hovořit o tom, že je to nejlepší sezona. I když pohárový úspěch se Slavií Praha v roce 2011 se tomu dá rovnat.

Mít o dva body více, mohli jste být dokonce i čtvrtí. Mrzí to trochu?
Mrzí nás to dost. Chtěli jsme být v tabulce co nejvýš. Bohužel tabulka v horní polovině byla nesmírně vyrovnaná a každá ztráta se na špici projevila. Závěr sezony jsme neodehráli úplně podle představ, ale konečné sedmé místo a zisk 62 bodů, to si myslím, že je velmi solidní počin.

Neleží ony dva body třeba v penaltových rozstřelech, které vašemu mužstvu moc nešly? Osm z jedenácti jste prohráli.
Dá se říct, že v rozstřelech nějaké ztracené body mohou být, ale myslím si, že v zápasech jsme měli na to, abychom to zvládli za tři body. Bohužel v některých případech se to nepovedlo a přišly na řadu penalty, které nám opravdu nešly. Ale to je loterie, určitě si to nějak nevyčítáme, spíše jsme měli body uhrát po devadesáti minutách.

S čím jste byl po herní stránce nejvíce spokojený?
Těší mě, že jsme hráli to, co jsme chtěli. Byli jsme aktivní, drželi míč a snažili se kombinovat. Takřka ve všech případech se nám to dařilo. Pramení z toho, že soupeři pak nemají balon a tím pádem nedostáváme góly. To jsme si řekli a drželi jsme se toho. My trenéři jsme z toho měli radost.

Kde vás naopak „tlačila bota"?
Máme problémy, když na nás soupeři vyrukují s důrazným stylem. Vzhledem k typologii našich hráčů je to pro nás složité, ale doufám, že se do budoucna v tomto ohledu budeme zlepšovat.

Dojde v hráčském kádru k nějakým menším změnám? Nebo zůstane ve stejném složení?
K nějakým změnám asi dojde. Nejspíš budeme potřebovat doplnit kádr, neboť někteří kluci mají nabídky ze druhé ligy. Zatím nevíme, jak jim to dopadne. Takže uvidíme, co a jak. Nicméně z větší části snad kádr zůstane pohromadě, pouze ho vhodně doplníme. Po zranění by se měl vrátit Radek Doležal, ostatní změny jsou zatím v jednání.

Kdy začnete letní přípravu?
Letní příprava začne v pondělí 10. července a hned o den později, v úterý 11. července, sehrajeme první přípravný zápas doma se slovenským Popradem (II. liga - pozn. aut.). Na závěr bych chtěl poděkovat hráčům za celou sezonu, bylo to super. Dík patří i všem, co se o nás starají a zajišťují chod mužstva. Věřím, že to tak bude fungovat i v dalších ročnících. Velké poděkování pak samozřejmě letí našim skvělým fanouškům, kteří s námi jezdili rovněž na venkovní zápasy.