Už žádné ztráty…

Oba rivalové se v nejvyšší soutěži potkali celkem osmkrát, povětšinou výrazně favorizovaná Mladá Boleslav pobrala tři body jen v jednom případě. Před čtyřmi lety se o to v domácím prostředí zasadil jediným gólem zápasu Martin Nešpor. Zbylých sedm utkání skončilo pětkrát remízou, dvakrát se radoval Hradec Králové.

Na to, jakou silou Středočeši disponují, jde o nevšední úkaz.

Pod lízátky to ale před cestou do známého prostředí neřeší.

„Tyhle věci jsou spíš mediálně sledované. V kabině se o tom nemluví," mávne rukou jeden z dvojice hradeckých koučů Milan Frimmel.

Přitom v kabině má pamětníky úspěšných bitev. Gólmana Lindra, beky Plašila s Chlebounem, nebo kapitána Černého, hodně pamatuje také Holeš. Ti by mohli před utkáním rozvířit pozitivní atmosféru v myslích ostatních.

„Myslím, že kluci s tím do zápasu nepůjdou. Teď je teď. Minulost nám nepomůže. Musíme se soustředit na sebe," jede si svou Frimmel.

Proč taková obezřetnost?

Hradec má za sebou turbulentní koncovku duelu s Jihlavou. Holešovým gólem sice vyhrál 1:0, ale na velké jásání to nebylo. V závěru hodně důležitého mače byla k vidění řada individuálních selhání, některá až stěží pochopitelná. „Votrokům" tři body zůstaly jen díky famóznímu brankáři Ottmarovi a v koncovce omámenému Harbovi, který spálil dvě stoprocentní gólovky.

„Jednoznačně nám to ukázalo, na čem potřebujeme zapracovat. Víme, kde nás tlačí bota a kde se máme zlepšit," říká Milan Frimmel.

Mužstvo trápí především laciné ztráty míčů při přechodu do útoku. Chybí přesnost, neboli kvalita provedení. „Po každé ztrátě si to sice umíme dobře odpracovat dozadu, ale stojí nás to strašně sil. Je to až ubíjející vracet se zas a zas pod balon. Nic proti Jihlavě, ale kvalitnější tým by nás jistě potrestal," je přesvědčený Frimmel.

Mladá Boleslav stoprocentně.

V sezoně se jí daří. Vyhrála tři ze čtyř zápasů. V tabulce ePojisteni.cz ligy je na třetím místě. Skórovala v každém duelu. Selhala pouze doma s Karvinou (1:2). Hlavně její ofenzivní síla je obrovská. Srovnatelná se Spartou a s Plzní.

„Je to jeden z nejkvalitnějších týmů v lize. Roky se pohybují v nejvyšší patrech," obdivně vykládá hradecký kouč.

V Mladé Boleslavi museli na začátku ročníku řešit nečekané trable s odchodem trenéra Karla Jarolíma k reprezentaci. Po 2. kole ho nahradil zkušený bard Leoš Kalvoda. Začal hrůzostrašnou porážkou s Karvinou, renomé si napravil posledním triumfem v Teplicích (2:1). Pozměnil rozestavení, do základu postavil Přikryla a na post defenzivního halva vrátil Kúdelu.

Hradci se vrací uzdravený Černý, možná i Janoušek.