„Všichni jsme nesmírně šťastní, že jsme dnes zvítězili a domů si odvážíme další tři body," zářil po zápase hradecký kouč.

Východočeši vyhráli podruhé v řadě venku. Před reprezentační přestávkou uspěli v Teplicích (1:0). Přitom před zápasem na severu Čech to s Votroky nevypadalo vůbec dobře. Na kontě měli pětizápasovou šňůru porážek a sunuli se do suterénu tabulky. Měli nůž na krku a dokonce se přetřásalo možné odvolání trenérů Pilného a Frimmela.

„Před těmito dvěma zápasy venku nebyla naše situace nijak komfortní. Sérii utkání bez bodového zisku jsme zlomili v Teplicích, a to, že jsme na tuto výhru navázali na Slovácku, je pro nás všechny velkou odměnou," uvedl Pilný. Hradečtí se po výhře mohou nadechnout, zvýšili si sebevědomí 
a vzdálili se pásmu sestupu. 
Výhru na Slovácku navíc okořenily krásné branky - dalekonosné rány Petra Schwarze a Tomáše Malinského. 
„Góly byly pěkné, i když se musím přiznat, že ten Schwarzův jsem ani neviděl, podívám se na něj až dodatečně," usmíval se kouč.

„Druhá branka Tomáše Malinského byla fantastická. Třetí gól Jirky Janouška padl po perfektní kombinaci po ose Libor Žondra - Milan Černý. A Jirka to uklidil jako starý mazák. Jeho výkon chci vyzdvihnout. Odvedl velký kus práce a vše korunoval závěrečnou brankou," chválil Pilný.