Byl u dvou zásadních momentů zápasu s favorizovanou Plzní. Útočník Hradce Pavel Černý mohl v první půli skórovat, ve druhé po jeho kontaktu s Milanem Petrželou kopala Viktoria penaltu. „Co mě bolí? Srdce," říkal kapitán po zápase první ligy, v němž nakonec černobílí padli s úřadujícím mistrem 0:1.

Dlouho jste nebyli tak blízko úspěchu s Plzní, že?
Úplně si to nepamatuju, ale jsem hrdý na kluky. Nechali jsme tam všechno. Za tenhle výkon jsme si bod zasloužili.

Ve druhé půli už byla Plzeň silnější. Proč?
První poločas byl z naší strany lepší. Zlobili jsme je po stranách, dostávali jsme centry do vápna, byli jsme nebezpeční. Ve druhém nám kvůli aktivnímu stylu trochu docházely síly, proto měli víc času na kombinaci ve středu hřiště, což jim vyhovovalo. Bohužel jsme se nedostali k tomu, abychom je víc zlobili, aby se museli vracet. To by jim bralo síly.

Po vašem zákroku se kopala penalta. Byl to faul?
Jak se říká, miniaturní kontakt tam byl. Nebudu říkat, že stoprocentně nebyla, ale byla hodně přísná.

Nakonec rozhodla standardní situace.
Právě. Do šance jsme je vlastně nepustili. Věděli jsme, že jsou v tom hodně silní. Hejda, Hubník se umí prosadit. Bohužel, prvníz nich nám dal gól. Najednou tam vyplaval sám a neměl problém to trefit. Teď se můžeme pochválit za dobrý výkon, ale ten výsledek nic neznamená. Dobrý výkon nás v lize nezachrání, za něj se body nedávají.

Zaznělo po utkání:
„My mu snad musíme ty jeho ruce pozlatit, protože je často neuvěřitelné, co vychytá."
(Marek Krátký, obránce Hradce, o brankáři Radimu Ottmarovi)

Plzeň vypadala nervózně. Vnímal jste to na hřišti?
Ano, už v prvním poločase to bylo vidět. Pak už soptili, kór, když nedali penaltu, tak pěnili. Troufám si tvrdit, že toho měli plné zuby stejně jako my. Z toho je vidět, že jsme jim byli vyrovnaným soupeřem.

Na podzim jste hráli v Plzni otevřeně a dostali čtyřku. Přesto jste to zkusili znovu. Neměli jste obavy?
Aktivní přístup na ně platí. My jsme byli od trenéra dobře připravení. Kdybychom se zatáhli, tak nás Plzeň před vápnem rozťuká. Chtěli jsme co nejdéle držet bezbrankový stav a dát gól. Dařilo se nám to osmdesát minut. Když splníme, co máme, je vidět, že příprava má smysl.

Poslední dvě utkání váš tým zvládl velmi dobře. Vyhrál ve Zlíně, Plzni se vyrovnal. Změnilo se něco?
Je vidět, že jsme na sobě v reprezentační pauze zapracovali, hlavně na herním stylu. Do sestavy přišel Milan Černý, který je do kombinace. Pode mnou hraje Dan Trubač, mladý, rychlý kluk. Tyhle dvě změny nám pomohly.

Za týden vás čeká Slavia, další adept na titul.
Musíme se odrazit od výkonu proti Plzni. Takhle aktivně se pokusíme hrát i v Edenu.

Fotbalová liga se bude hrát od sezony 2018/19 novým systémem
Praha - První fotbalová liga se od sezony 2018/19 bude hrát podle nového formátu. K současnému modelu s třiceti koly přibude nadstavbová část se třemi skupinami, v nichž klubům zůstanou získané body. Změnu v pondělí schválilo grémium Ligové fotbalové asociace (LFA) poměrem třiceti hlasů ku dvěma, proti byly jen druholigové celky Opava a Znojmo. Skupiny o titul se zúčastní prvních šest týmů, které se utkají každý s každým jednokolově. Týmy na sedmém až desátém místě si pohárovým způsobem na dva zápasy zahrají o to, kdo se čtvrtým, nebo pátým mužstvem bude bojovat o místo v Evropské lize. Zbylých šest týmů bude hrát jednokolově o udržení, přičemž poslední celek sestoupí přímo do druhé ligy a mužstva na 14. a 15. pozici absolvují baráž na dva zápasy s druhým a třetím z druhé nejvyšší soutěže o dvě místa v lize. Celkem ke 30 kolům přibude dalších 42 zápasů.