Byl to pro ně zážitek. Aby ne. Popovídat si tváří v tvář s předsedou ČMFS Ivanem Haškem se nestává každý den. Studenti Pedagogického lycea se sportovním zaměřením v Chrudimi tu možnost měli včera. A nejen to. Již dopoledne absolvovali pod dohledem reprezentačního asistenta Luďka Klusáčka modelový trénink zaměřený na různé fotbalové dovednosti, nácvik presinku a zónové obrany.

„Jsem rád, že oba pozvání pana Čižinského (předseda OFS Chrudim – pozn. red.) přijali. Stává se z toho pěkná tradice. Vloni tu byl Víťa Lavička. Naši studenti si tak mohou rozšířit obzory a získat velmi cenné poznatky,“ poznamenal spokojeně jeden z iniciátorů čtvrteční akce Luděk Zajíc, který sám profesionálně trénoval patnáct let a před rokem se vrátil ke kantorskému řemeslu. V Chrudimi rovněž zastává pozici šéftrenéra mládeže.

Sám Klusáček si tréninkovou jednotku velmi pochvaloval. „Byla to pro mě příjemná relaxace. Práce u reprezentačního mužstva je od každodenní klubové hodně odlišná. Pobyt na hřišti, obzvláště s takto nadšenými kluky, z nichž je viditelně cítit energie a zaujetí, je vskutku radost. Moc jsem si to užil,“ poznamenal. „Byli jsme s Ivanem osloveni přes Českomoravský fotbalový svaz a rádi jsme vyhověli. Snad si z toho kluci něco vzali,“ doplnil se skromností sobě vlastní Luděk Klusáček.

V galerii najdete fotografie z modelového tréninku Luďka Klusáčka.