V soutěžích dospělých se bude hledat náhradní termín pro 21 zápasů, v mládežnických soutěžích se nehrálo na 32 stadionech a bylo zrušeno i pět turnajů mladších žáků a starších přípravek.

V přeboru se odehrála dvě utkání se shodným výsledkem 5:1. Favorizovaný Trutnov musel dohánět jednogólové manko, v tabulce poslední Kratonohy proměnily jednu ze dvou vypracovaných šancí, což na webových stránkách komentoval trenér Karel Vítek: „První půli jsme odehráli tak, jak jsme si řekli před utkáním. Tradičně jsme však prospali začátek druhého poločasu." Trutnov dal dvě rychlé branky, výrazně zlepšil pohyb a dařila se mu kombinace. Nakonec z toho  bylo vysoké vítězství, které se zrodilo poté, co hosté chybovali ve vlastním pokutovém území, čehož zkušený soupeř využil.

Česká Skalice potvrdila skvělou formu i na hřišti favorizované Olympie Hradec Králové, která musela nečekaně spolknout pět hořkých pilulek. Hosté vyhráli tři zápasy v řadě, což ještě umocňuje vynikající skóre 13:2. Radost jim kazí zejména zranění Sedláčka (zlomená klíční kost), který prokazoval vynikající střeleckou efektivitu – na posledních třech vítězných zápasech se podílel čtyřmi góly.

Olympia prohrála v domácím prostředí už potřetí (Týniště 0:3, Trutnov 3:4), má odsud jen dvanáct bodů, což je jen o bod více, než získala Česká Skalice venku! Navíc doplácí na oslabení; po Kabeláčovi v minulém kole tentokrát nedohrál Vejchoda (ČK ve  42. minutě). Svěřenci trenéra Zbyňka Dujsíka jsou na podzim nejtrestanějším mužstvem – už mají pět vyloučených. Jen o jedno vyloučení zpět jsou  Lázně Bělohrad a třikrát hrály v oslabení Nový Bydžov B, Hořice a Slavia Hradec Králové. Naopak čistý štít ve statistice červených karet mají Trutnov, Libčany, Jaroměř a Rychnov nad Kněžnou. Celkem registrujeme 28 vyloučených, u stopera Kabeláče opakovaně.   (fr)

Termíny dohrávek stvrzeny ve čtvrtek

Hradec Králové – Kvůli nepřízni počasí a nezpůsobilému stavu hrací plochy nebylo o víkendu v krajských fotbalových soutěžích dospělých odehráno 21 zápasů z celkového počtu 29.

„Po předpovědi počasí jsme očekávali, že některé zápasy budou odloženy, ale takovou intenzitu sněžení a takový zásah do soutěží jsme nečekali," přiznal předseda krajského fotbalového svazu Václav Andrejs.

Některé oddíly se na náhradním termínu dohodly už o víkendu a uvedly datum do zápisu. Kluby, které tak neučinily, musejí nahlásit termín na sekretariát KFS do středy. Ve čtvrtek bude vše schvalovat sportovně-technická komise, která může náhradní termín utkání i nařídit. „Oddílům vyjdeme vstříc v tom, že vše, co se týká změny hracích termínů, bude provedeno bezplatně," dodal Václav Andrejs.   (jt)