„Vyšel nám vstup do zápasu, kdy jsme byli hodně aktivní a přišli do vedení z penalty. Bohužel nám brzké vedení v prvním poločase asi uškodilo, protože jsme nechali iniciativu soupeři. Takovou pasivitou jsme ztratili třicet minut," posteskl si domácí trenér 
Roman Pivarník.

To jeho hradecký protějšek Luboš Prokopec měl z prvního poločasu úplně opačné pocity.

„Chtěli jsme tady hrát aktivně. Bohužel trošku nás srazila do kolen inkasovaná branka, která byla po jasném faulu, takže jasná penalta. Prohrávali jsme 1:0, ale měli dostatek času s výsledkem něco udělat. Jsem rád, že jsme odehráli výborný první poločas, který byl z naší strany ve velké kombinační kvalitě, bohužel jsme vstřelili pouze jednu branku," prohlásil dvaatřicetiletý trenér.

Proč ale jeho tým v druhém poločase upustil od předvedené hry? Podobně jako před nedávnem v Brně? To vysvětlit nedokázal.

„V druhém poločase jsme chtěli hrát znovu aktivně a zápas rozhodnout v náš prospěch," přesvědčoval Prokopec. „Jenže Bohemka zvýšila aktivitu a byla nepříjemná. Myslím, že je bod spravedlivý a pro nás má určitou cenu. Soupeř nám v tabulce neodskočil, pro nás je to plusový bod z venku."

Klokani v letošní sezoně v Ďolíčku ještě nezvítězili, nepovedlo se jim to ani na třetí pokus, i když k tomu nebyli daleko. Necidova střela skončila na tyči, gól Mikuše zase nebyl uznán pro ofsajd.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, po celou dobu jsme hráli aktivně, snažili se vytvářet si šance. Škoda, že jsme to nevyužili, ale i soupeř hrozil hlavně ze standardních situací. Určitě jsme zklamaní, protože jsme hráli na domácí půdě, znovu tu byla fantastická podpora publika a plný stadion. Ale musím říct, že remíza byla spravedlivá."

Hradec  Králové zůstal po šesti kolech na 14. příčce se šesti body, jeho pražský rival nasbíral za  sexteto utkání o bod víc a patří mu 11. pozice.