„Domácí zaslouženě vyhráli," přiznal hradecký trenér Luboš Prokopec. „Trošku jsme změnili rozestavení oproti minulým zápasům, chtěli jsme víc zahustit krajní prostory, protože jsme věděli, že Viktorka je velmi silná po stranách. Prvních 20 minut se nám ale vůbec nedařilo kombinovat, byli jsme ustrašení a z toho vznikl tlak domácích," poukázal Prokopec.

Viktoria rozhodla o třetí ligové výhře za sebou už mezi 15. a 20. minutou, kdy se trefili Limberský a Chramosta, po pauze přidali další branky Pilař a Petržela. Hlavně trefa Davida Limberského byla nádherná: Hrošovský z přímého kopu z úhlu načechral míč kousek za vápno, kde se do něj domácí kapitán opřel z voleje a krásnou ranou trefil přesně horní roh branky. „Jeden ze dvou mých nejhezčích gólů, na Slavii jsem dal taky krásný gól," řekl Limberský.

„Mrzí mě, že první gól jsme dostali ze standardky a druhý po našem rohu a rychlém brejku. V poločase jsme si řekli, že se budeme snažit hrát aktivně, dát kontaktní branku, to se nepodařilo," povzdechl si po zápase Luboš Prokopec.

Za vysokou porážku však nechce hráčům spílat. „Nechci  mužstvo moc kritizovat, je to velká zkušenost. Věřím, že se nám to vrátí v dalších zápasech. Vnímáme, že jsme jediný tým, který ještě nedal branku. Šance jsme si vytvořili i dnes, ale chybí nám větší přesnost v zakončení. Nemůže to trvat nekonečně, věřím, že příště to protrhneme," doufá Prokopec, že jeho tým se střelecky prosadí v sobotu proti Slovácku.

FC Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 4:0

Fakta – branky: 15. Limberský, 20. Chramosta, 50. Pilař z pen., 82. Petržela. 
Rozhodčí: Bílek – Mencl, Zeman. ŽK: P. Čermák, Shejbal, Prokeš (všichni Hradec Králové). Diváci: 10 549. Poločas: 2:0.
FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, R. Hubník, Procházka, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela, D. Kolář (72. Vaněk), Pilař (80. Kovařík) – Chramosta (66. Tecl).
FC Hradec Králové: T. Koubek – Holeš, Chleboun, Rolko, P. Mareš, P. Čermák – 
A. Čermák (80. Trubač), Kotiš, Križko, Shejbal (67. Malinský) – Dvořák (67. Prokeš).