FK Chlumec nad Cidlinou ve spolupráci s FAČR a Královéhradeckým KFS uspořádal velkou sportovní akci pro mládež Můj první gól. Na umělé trávě v areálu pod sokolovnou se během dopoledne vystřídalo takřka 250 nadšených sportujících dětí, které si na deseti stanovištích vyzkoušeli střelbu na branku, přetahování lanem, skok do písku, hru čtyři na čtyři, tenis a další dovednostní soutěže.

Všichni malí sportovci byli odměněni drobným dárkem ve formě náramků, balónků, sladkostí, kartiček fotbalových reprezentantů a míčů pro školu. Patrony akce se stali bývalý ligový hráč a mládežnický reprezentant Jan Kraus, který v současné době působí jako trenér FK Chlumec, a také Filip Firbacher, mládežnický reprezentant České republiky a hráč FK Chlumec.

Speciálními hosty byli koordinátor celého projektu v ČR Michal Blažej, profesionální trenér mládeže a bývalý ligový hráč Karel Havlíček a Vladan Kárník, radní města Chlumec nad Cidlinou pro sport a školství. Celou akci provázel mluveným slovem Martin Firbacher, který byl zároveň hlavním organizátorem.

Nezapomenutelná akce se vydařila díky vstřícnému přístupu vedení všech mateřských i základních škol a výbornému organizačnímu zajištění pořadatelů z FK Chlumec nad Cidlinou.   (mf, vk, ld)