Krajský přebor

Olympia Hradec – Dobruška 9:1

František Bárta mladší, vedoucí mužstva Olympie Hradec Králové: „V podstatě celý zápas jsme kontrolovali hru. Soupeře jsme téměř k ničemu nepustili a lze konstatovat, že výsledek odpovídá dění na hřišti. Jsme rádi, že jsme se podruhé za sebou dokázali výrazněji střelecky prosadit."

Slavia Hradec – Broumov 0:1

Josef Pleskot, trenér Slavie Hradec Králové: „Do utkání jsme nastoupili s nově vytvořenou obrannou čtveřicí. První poločas byl v naší režii. Soupeře jsme do šance nepustili, jenže naše gólové akce v podání Linharta a Dernera zůstaly nevyužity. Ve druhé půli jsme chtěli protrhnout střeleckou smůlu, ale když ani Brázda neproměnil samostatný únik, logicky zafungovalo pravidlo „nedáš – dostaneš" a hosté jedinou šanci využili k zisku všech bodů."

Nový Bydžov – Jaroměř 1:1, na penalty 3:5

Martin Novotný, zastupující trenér Nového Bydžova a sportovní ředitel klubu: „Úvodních dvacet minut byl soupeř aktivnější a vstřelil vedoucí gól. Poté se hra vyrovnala. Ve druhé části byl náš tým lepší a po zásluze vyrovnal. Po přísném vyloučení hosté opět lehce přidali, ale do šance jsme je nepustili. Naopak v poslední minutě Havrda neproměnil samostatný únik. V penaltové loterii jsme neuspěli, ale i bod může mít pro nás v konečném účtování velkou cenu. Tým chválím za kvalitní herní projev a bojovnost proti velmi dobrému soupeři."

Kratonohy – Červený Kostelec 2:1

Martin Nun, hrající trenér Kratonoh: „Do Kratonoh přijel velmi dobře připravený soupeř. Hrálo se utkání nahoru – dolů a my jsme dali o branku víc. Myslím si, že zápas se musel líbit kvalitou, do které zapadla i trojice rozhodčích."

Chlumec n. C. – Lázně Bělohrad 2:0

Ladislav Heger, vedoucí mužstva Chlumce nad Cidlinou: „Utkání se spoustou šancí se muselo divákům líbit. My jsme své příležitosti ke skórování na rozdíl od hostů proměnili a zaslouženě zvítězili."

Libčany – Vysoká n. L. 0:2

Jan Schejbal, předseda SK Libčany: „Veledůležité domácí utkání jsme vůbec nezvládli. Vysoká byla jasně lepším týmem a konečný výsledek je ještě milosrdný. Přístup hráčů k tomuto zápasu vůbec nechápu a jsem z toho velmi zklamán, stejně jako početná divácká návštěva. Při pohledu na tabulky krajského přeboru a divize jsme si touto prohrou boj o záchranu značně zkomplikovali. Voda v naší potápějící se lodi nám sahá po tomto kole až po pás."

Karel Vítek, trenér Vysoké nad Labem: „Podali jsme dobrý týmový výkon, kdy jsme si až na výjimky po většinu utkání udržovali herní převahu a vytvořili si spoustu šancí. Bohužel v koncovce se trápíme, neboť již do poločasu jsme mohli a měli vést vyšším brankovým rozdílem. Domácí byli všude o krok pozdě a za celých devadesát minut jsme museli v obranné činnosti řešit jen jednu nebezpečnou situaci. Přesto mají tým, který svou kvalitou patří do lepší poloviny nejvyšší krajské soutěže a měl by se v ní zachránit."

I. A třída

Černilov – Roudnice 3:1

Černilov: Voltr – D. Zumr, Kráčmer, Hrubý, Schwarzer – Šmied (75. Matoušek), Štěnička, Charous, Šrámek – P. Ježek (75. Hlína), Markovič (89. Obzina). Roudnice: Tomek – Mikan, Vlasák, Brendl, Židík – Koblížek (57. Kmoníček), Novák (75. Koutník), Krejcar, Bednář – Tomeš, Pejchal.

Jaroslav Pokrupa, předseda FK Černilov: „Důležité body po zodpovědném a bojovném výkonu. Na hosty jsme se dobře připravili a hráli jsme ze zabezpečené obrany. Škoda dalších neproměněných šancí."

Vladislav Koudelka, trenér Roudnice: „Po celý zápas jsme měli územní převahu, ale s profesorským fotbalem se nedá uspět ani v „pralesní lize". Mrzí mě, že po týdnu, kdy předvedeme perfektní výkon, se to obrátí o sto procent."

Kunčice – Hořice 1:2

Kunčice: Ondřej Vítek – Koza, Turek, Jiří Pechar, Srpek (52. Zounar) – Charvát (52. L. Rohlíček), Laštovička – Javůrek, A. Hůlka, Kašprišin (87. Šolc) – Zákravský.

Petr Hypius, trenér Kunčic: „Utkání se mi těžko hodnotí. Hráči odevzdali maximum. Po celé utkání jsme byli lepší, ale fotbal se hraje na branky a i když jsme vstřelili tři, tak nám dvě nebyly uznány pro postavení mimo hru. Když už to vypadalo na penalty, tak jsme inkasovali hodně problematickou branku. Jinak obě mužstva předváděla solidní výkon, nejslabší na hřišti byli rozhodčí."

Nový Hradec – Sobotka 1:1, na penalty 3:2

Nový Hradec: Sedláček – Vopálka, J. Jindra, Kašpar, Páter – M. Jindra, A. Jarotek, Bendig, Linder – L. Jarotek, Neppl (69. Šmíd).

Martin Šmíd, hrající asistent trenéra Nového Hradce Králové: „Tentokrát se nám výkon moc nepovedl. Venku hrajeme lépe než doma. Můžeme děkovat pouze hostujícímu týmu za neproměňování šancí a výbornému Sedláčkovi, že máme dva body za vítězství na penalty. Hosté nedali tři pokutové kopy, za nás se netrefil pouze Šmíd."

Provodov – Třebechovice p. O. 3:0

Třebechovice: Szöke – Horák, Pokorný, Kolínek, M. Lukášek – Hruška, J. Lochman, Věříš (79. A. Lochman), R. Bíl (74. Malý) – T. Lukášek (61. Kouba), M. Bíl.

Petr Silbernágl, trenér Třebechovic pod Orebem: „Domácím jsme usnadnili vítězství po dvou hrubých chybách v první půli. Ve vyrovnaném druhém poločase jsme se snažili o zdramatizování zápasu, ale výsledkem byl rozhodující gól Provodova v závěru do otevřené obrany."

Bílá Třemešná – Třebeš 2:1

Třebeš: Heřman – Kunc (84. Tesař), Zbořil, Vlach, Jankovský (61. Kosyak) – Krykorka, Majer, Drapák (61. Kordač), Vlkanova – Farkaš, Rychtár (72. Sobotka).

Petr Mrkvička, trenér Třebše: „Po celý průběh utkání jsme byli slabším týmem. Domácí Bílá Třemešná nás zatlačila na naši polovinu, vstřelila dvě branky a zcela zaslouženě zvítězila. My jsme poprvé na soupeřovu branku vystřelili až v 88. minutě. Branku se nám podařilo vsítit v poslední minutě utkání po standardní situaci a tím jsme kosmeticky upravili pro nás milosrdný výsledek. Hráči na vlastní kůži poznali, jak se hraje o čelo I. A třídy. Sami by si měli uvědomit, kde mají rezervy a v čem se musí zlepšit."