Nebýt posledního zápasu, zažili by fotbalisté Kratonoh jaro bez prohry. Nejenže je parádní jízda vyšvihla na třetí místo krajského přeboru, ale dokázali i triumfovat v Poháru KFS.

Tím to však nekončí. Jak prozradil hrající kouč Martin Nun, v příští sezoně by chtěli „sršni" dokonce usilovat o postup do divize.

Martin Nun.Spanilá jarní jízda dotáhla váš tým až na třetí místo v krajském přeboru a k prvenství v Poháru KFS. Jste tedy nadmíru spokojený?
Ano, jsem. Co na to říct? Všichni, co se točí okolo kratonožských sršňů, jsme nadmíru spokojeni. Chtěl bych tímto poděkovat všem lidem, kteří se pohybuji kolem fotbalu v Kratonohách. Vyšli mi ve všem vstříc. Nejenže jsme vyhráli krajský pohár, ale s béčkem i okresní, takže jsme získali takový „double". To je super. V přeboru jsme chtěli být na druhém místě, ale o kousek nám to nevyšlo. Pokazil nám to poslední zápas v Chlumci, který byl hodně diskutabilní.

Zažil jste někdy podobnou šňůru bez porážky? Ta přišla právě až v Chlumci nad Cidlinou.
Musím říct, že jako hráč jsem to zažil dvakrát v nižších soutěžích. Bylo to v Roudnici, kde se hrála I. B třída a pak ještě v Libišanech, které hrály tehdy okresní přebor. Tohle má však daleko větší váhu, neboť se jedná o krajský přebor.

Co bylo klíčem k úspěšným jarním výsledkům?
Za prvé se tu sešla vynikající parta lidí, v týmu byla spousta dobrých fotbalistů a v neposlední řadě se nám vyhýbala zranění, což bylo hlavní.

Od zimy vedete mužstvo jako hlavní trenér, je to velká změna?
Samozřejmě to pro mě byla docela velká změna. Musel jsem si začít připravovat tréninky, ať už pro deset či dvacet lidí, ten počet byl různorodý. V tom byla ta největší změna.

Zůstane úspěšný tým pohromadě i pro další sezonu? Nebo dojde k nějakým změnám?
Dojde pouze k pozitivním změnám, což jsou příchody. Odchody by neměly být žádné. Nebudu říkat, kdo by k nám mohl přijít, ale jednáme asi o třech hráčích.

Znamená to tedy, že budete mít pro příští sezonu velké ambice?
Řeknu to na rovinu, chtěli bychom mít divizní ambice.

Kdy začnete letní přípravu a jak ji pojmete?
Letní přípravu zahájíme ve čtvrtek 9. července prvním tréninkem v Kratonohách. Jinak se bude celá příprava odvíjet v domácím prostředí. Máme domluvených asi sedm nebo osm zápasů s kvalitními soupeři jako jsou například Živanice. Čeká nás tedy nabírání fyzické a především herní kondice.