„Oťasovi by to možná pomohlo. Na přetřes to přijde,“ řekl trenér týmu Karel Havlíček po druholigové prohře 0:1 se Sokolovem.

Důvod je zřejmý. Gólman sice chytil dvě obří šance soupeře, ale až ve chvíli, kdy Hradec prohrával. Nakonec jediná branka jde na jeho vrub. „Oťas tam měl díru. Myslím, že stál moc na zadní tyči,“ řekl sokolovský Jan Kosak, autor chytré trefy z přímého kopu. Pálil z poměrně ostrého úhlu, přesto Ottmara překvapil.

„Bylo to řešitelné. Ani sám nevím, jak se to stalo,“ přiznal Ottmar. „Jsem hodně nasr… Ani nějak nemá slova,“ doplnil.

Také podle Havlíčka měl brankář míč zastavit. Nestalo se. Navíc to nebyla Ottmarova první chyba v sezoně. Poprvé zkratoval v úvodním kole doma s Táborskem, kdy nahrál soupeři na jednoduchý gól. V derby s Pardubicemi ho pak z velké dálky nachytal exspoluhráč Pavel Černý.

Na druhou stranu pak Ottmar většinou vytáhne nějaký super zákrok. K obratu v derby přispěl například skvělým zásahem proti střele Tomáše Ladry.

„Myslím, že už to Táborsko ho trochu nalomilo. Musím říct, že i já jsem čekal lepší výkony,“ pronesl po Sokolovu Havlíček. „On se s tím v uvozovkách žere. Ale my musíme myslet i na chemii týmu. Nemůžeme jen tak odbourat nejlepšího hráčem minulé sezony.“

Zda v pátek v Ústí nad Labem přijde změna, to se teprve uvidí. Dnes v poháru v Teplicích bude každopádně chytat Jiří Lindr.

V poháru se ukáže Lindr

Jiří Lindr.Zdroj: Deník/ Michal FantaHradec Králové - Když stál v bráně, Hradec už dvakrát vykradl teplická Stínadla. Uspěje i dnes? Zkušený gólman Jiří Lindr bude hájit bránu Votroků v osmifinále Mol Cupu na hřišti prvoligového favorita. Duel začíná v 18 hodin.

Lindr má na jeden z nejhezších stadionů v Česku parádní vzpomínky. V lize tady dvakrát slavil. „Poprvé za pana Kotala a podruhé při debutu Luboše Prokopce na lavičce. Série by mohla pokračovat i v úterý večer,“ usmál se.

Do brány jde proto, že v poháru dostává šanci on a další gólman Patrik Vízek. V Teplicích nebude navíc v sestavě sám z hráčů, kteří ve druhé lize tolik nehrají. „Máme nabitý program. Šanci dostanou i další,“ upozornil trenér Karel Havlíček, že tým už v pátek nastoupí k dalšímu duelu druhé ligy v Ústí nad Labem. „Ten je pro nás extrémně důležitý, abychom se nemuseli začít dívat v tabulce dolů. Ale chceme uspět i v poháru,“ vzkázal kouč.