Kostelec v neděli vyzve v předkole MOL Cupu divizní Dvůr Králové a pokud by náhodou překvapil a postoupil, vyzval by právě „votroky“. Karel Havlíček by byl na roztrhání. Nastoupil by proti týmu, který sám vede?

,,Pokud by k tomu došlo, chtěl bych vyhrát s Hradcem co nejvíc,“ vtipkuje. ,,Moc bych si přál, aby Kostelec zápas se Dvorem zvládl. Já si sednu jen na lavičku, přednost dostanou mladší. Na hřiště bych šel jen v personální nouzi. Jsem ale přesvědčen, že by v případě úspěšného výsledku přišlo na Hradec hodně diváků, tisícovka určitě. Pro Kostelec by to byl svátek. Pro mě osobně by všechno bylo jednodušší. Nemusel bych jezdit ven, mohl bych hrát doma, i když to bude vlastně venku,“ směje se.

Ve čtvrtek jeho hradečtí svěřenci zvládli na soustředění v Ústí nad Orlicí dvojzápas s Popradem (3:2, 3:1). ,,Výsledky jsou sekundární. Trénujeme tu dvakrát denně, kluci dostávají zabrat. I proto mě těší, že byla naše hra solidní. Při inkasovaných brankách jsme ale byli méně koncentrovaní, to musíme do budoucna zlepšit,“ říká bez okolků.

V sobotu hraje Hradec přípravný duel s domácí Jiskrou, pak dá Havlíček hráčům dvoudenní volno. ,,Odmakali to tady. I když jsme museli kvůli počasí trochu improvizovat, stihli jsme všechno. Mrzí mě pouze zranění mladého Haška (koleno). Měl by jít na magnetickou rezonanci.“

V příštím týdnu se dá očekávat posílení kádru. Podle všeho by měly dorazit dva hráči s ligovými zkušenostmi…

MOL Cup je tu! Hraje se předkolo
Program - sobota 15. července (17.00): Slatiňany – Letohrad.
Neděle 16. července (17.00): Červený Kostelec – Dvůr Králové, Trutnov – Živanice, Brandýs – Vysoké Mýto, Mšeno – Kratonohy.