Když na jaře chytili vítěznou šňůru, vypadalo to, že budou prohánět týmy na nejvyšších příčkách krajského přeboru. To se však nakonec fotbalistům Vysoké nad Labem nepodařilo. Přesto šestou příčku berou jako dobrý počin a tak v klubu panovala s uplynulou sezonou spokojenost. Deníku to potvrzuje Jan Píša, osmadvacetiletý bek vysockého mužstva a zároveň sekretář klubu.

Jan Píša.Zdroj: archivZhodnoťme nejdříve uplynulou sezonu 2016/17. Panovala v klubu spokojenost? Nebo jste pomýšleli na víc?
Konečné 6. místo je určitě skvělý výsledek. Před sezonou jsme tušili, že nás čeká jeden z nejvyrovnanějších ročníků. Prakticky zde nebyl jasný favorit na vítěze soutěže, jako tomu bylo v předešlých letech. Možná v konečném zúčtování trošku mrzí pouhá dvoubodová ztráta na bramborové umístění, ale musím jednoznačně říct, že v klubu panuje spokojenost.

V průběhu jarní části to dokonce vypadalo, že budete prohánět vedoucí týmy, kterým jste se hodně přiblížili. Nakonec to však nevyšlo, přišel herní útlum?
Jarní šňůra šesti vítězných zápasů v řadě nás katapultovala na dostřel nejlepším celkům. Nutno podotknout, že tyto týmy během našeho řádění poztrácely až nečekaně moc bodů a tím se čelo tabulky vyrovnalo. Jak už to ale bývá pravidlem, po žních přišel útlum, který byl způsoben hned několika faktory. Nejdůležitějším z nich byla neuvěřitelná marodka, kterou jsme pocítili především na konci soutěže. Druhým zásadním faktorem bylo uspokojení a pocit bohorovnosti, který zákonitě po takovéto sérii také přijde. Věřím, že kdybychom odehráli jarní část v kompletní sestavě, tak slavíme bronzovou pozici.

Tým byl ve druhé polovině sezony údajně bez hlavního trenéra. Kdo tedy vedl tréninky a hráče během zápasu? Jak to vlastně fungovalo?
Ano, je to tak, na lavičce žádný trenér nefiguroval. Veškeré funkce a povinnosti s touto osobou zastoupila dvojice Michal Haken a Tomáš Prorok, kteří svými zkušenostmi a přirozeným respektem dokázali vést naše mužstvo i ze hřiště. Fungovat se takto dá po určitou dobu a tím je dle mého maximálně ten půlrok. Nikdo jim tuto pozici nezáviděl, ale myslím, že si poradili nadmíru a za to jim patří obrovský dík.

V dalším ročníku krajského přeboru tedy už nepůjdete stejnou cestou?
Chceme, aby tým vedl trenér, který nebude na hřišti a který bude mít zkušenosti a chuť vést náš „Oldies“ celek. A jak se říká: „Na hrubý tým hrubá záplata“. Každý ať si v tom najde svoje.

Kdy jste zahájili letní přípravu? Na co se nejvíce zaměřujete?
Příprava byla zahájena 17. července. Bude se trénovat třikrát týdně s víkendovým přátelským či pohárovým zápasem. Zaměřujeme se především na doléčení všech zraněných, kterých na můj vkus bylo až moc. V tréninku pak nacvičujeme trojúhelníky jako Barcelona, tedy AC Milán.

Došlo k nějakým změnám v hráčském kádru?
V kádru dojde pouze ke kosmetickým změnám. Okysličení týmu je nutností, ale žádná invaze se konat nebude. Sázíme na sehranost, zkušenost a výbušnost.

Jaké cíle si budete dávat do další sezony?
Střed tabulky by nám vyhovoval. Při pohledu na sílu soupeřů, s tím, že nikdo nepostoupil do divize, naopak se vrátil Náchod a ani dvojice nováčků nebude do počtu, tak si troufnu tipnout, že nás čeká nejzajímavější ročník za poslední léta.