V klání amatérských fotbalistů se může prodrat mezi nejlepší týmy Evropy. O triumfu, či zklamání se ve středu rozhodne v Trutnově. „Pro mě by to byl největší úspěch kariéry,“ říká Jan Holub, kapitán, který kope krajský přebor za Jaroměř.

Kvalifikační boje
ODEHRÁNO:
Bosna a Hercegovina – Česko 0:4, Maďarsko – San Marino 2:1, Česko – San Marino 2:0, Maďarsko – Bosna a Hercegovina 3:2.

STŘEDA (od 17 hodin):
Trutnov: Česko – Maďarsko. Vrchlabí: San Marino – Bosna a Hercegovina.

1. Česko 2 2 0 0 6:0 6
2. Maďarsko 2 2 0 0 5:3 6
3. San Marino 2 0 0 2 1:4 0
4. Bosna 2 0 0 2 2:7 0

Vedle něj tvoří tým hráči z Náchoda, Nového Bydžova a především divizních celků Trutnova a Dvora Králové. Právě divize je stropem soutěží, z nichž mohl kouč Miloš Dvořák (jinak trenér Trutnova) vybírat.

Královéhradečtí si v české části poradili s výběrem Pardubic a silnými Jihomoravany. V kvalifikační skupině, jež se hraje poslední dny v Trutnově a Vrchlabí, porazili Bosnu a Hercegovinu i San Marino.

„S výsledky jsme samozřejmě spokojení. Myslím, že částečně i s předvedenou hrou. Teď se ale všechno maže. Rozhodující duel nás teprve čeká,“ upozornil kapitán Holub.

Je to tak, ve středu od 17 hodin se tým postaví v duelu dvou stoprocentních mužstev Maďarsku. Domácím stačí remíza k postupu do finálového turnaje, kam jde jen vítěz skupiny. Mají totiž lepší skóre. „Hrát na remízu nebudeme. Rádi bychom jako první vstřelili gól. Soupeř by musel hru otevřít a my máme šikovné brejkové hráče,“ řekl kapitán.