Na týmové večeři po slastné výhře nad Olomoucí (1:0) si poručil dvě vychlazená piva, na větší oslavy není v rozehrané soutěži prostor. A to platí i pro střelce vítězných branek.

„Pak jsme šli domů. Přesto jsem si to náramně užíval. Vždyť jsem vstřelil svůj první ligový gól a ještě k tomu vítězný,“ culil se JIŘÍ PODĚBRADSKÝ, hrdina nedělního podvečera.
Vše o zápasu s Olomoucí čtěte zde.
Jak jste oslavil důležité vítězství nad Olomoucí?
Moc velké to nebylo. Celý tým se sešel na večeři, dali jsme si jedno dvě pivka a šli domů.

Po zápase vás čekala velká autogramiáda s nadšenými fanoušky. Byl velký nával?
To byl. Naše vítězství k tomu hodně pomohlo. Fanoušci byli rádi, že jsme Olomouc porazili.

Byl největší zájem o střelce vítězné branky?
(směje se) To si nemyslím. O všechny hráče byl zhruba stejný zájem. Asi nejvíc podpisů rozdali Venca Pilař a Pavel Černý.

Hradec porazil Hanáky vaší brankou
v závěru utkání. Byl jste za hrdinu v očích fanoušků , viďte?
Za hrdinu ne, ale je pravda, že jsem si to náramně užíval, jelikož jsem dal zároveň svoji první ligovou branku. Kdy se mi zase stane, že trefím bránu a dám vítězný gól, že jo?

Před
duelem s Olomoucí jste Deníku poskytl rozhovor, ve kterém jste zdůrazňoval, že větší podpora musí přijít od záložníků a že musíte více střílet. Vyšlo to na jedničku, co říkáte?
(rozesměje se) To víte že jsem si na to hned vzpomněl. V kabině jsem to klukům také říkal. Jsem moc šťastný, že jsem to částečně splnil.

Jak se vůbec celá vítězná akce seběhla? Střílel jste z pravé strany, což není na hřišti vaše teritorium…
Stahoval jsem se doprostřed, jelikož jsem tam viděl velký prostor. Najednou jsem se ocitl napravo, šel jsem mezi tři hráče a do jednoho z nich to chtěl nakopnout. Míč se odrazil k Romanovi Fischerovi, tak jsem se mu nabídl do běhu a šel v podstatě sám na gólmana.

A koncovka? Z tribuny to vypadalo velice jednoduše až mazácky.
Až tak jednoduché to nebylo. Pořád před sebou máte ještě jednu překážku, a to gólmana. Viděl jsem, že Drobisz stojí, nedělá žádné klamavé pohyby, tak jsem to dal podél něho. Jsem rád, že to vyšlo.

V průběhu zápasu jste se dostali do několika velkých závarů před olomouckou brankou. Ale kýžený gól stále nepřicházel. Nedeprimovalo vás to?
Vláďa Pokorný kopal perfektně standardky a byla škoda, že jsem to nevyužili mnohem dřív. Snad se nám v příštím kole v Liberci bude střelecky dařit více. Ale nemyslím si, že by to nás během zápasu poznamenalo. Stále jsem věřil, že gól dáme. Olomouc jsme k ničemu nepouštěli.

Hodně vám zatrnulo v nastaveném čase po hlavičce Hořavy, kterou Hanuš skvěle vytěsnil?
Viděl jsem to zblízka a řekl bych, že balon šel vedle tyče. I tak to byl od Hanyho parádní zákrok.

V lize si svědomitě budujete pověst postrachu favoritů.
Spíš bychom měli porážet týmy jako Příbram nebo České Budějovice. Ale určitě jsem rád, že se nám na silné týmy daří.