Doma už 24. září?

Proto Richard Jukl, jeden ze šéfů hradeckého fotbalu, optimisticky říká, že by se „votroci" na domácí stadion mohli vrátit dříve než v polovině desátého měsíce.

15. října 2016! Tohle datum mají v kancelářích „malšáku" zaškrtnuté červeným fixem. Důvod?

V ten den by se měla armáda Bohuslava Pilného vrátit na vlastní stadion, před své fanoušky. Slavnostní kulise má dodat ještě větší šmrnc soupeř - na nohy postavená Slavia Praha.

Jukl ale věří, že by Hradec mohl hrát doma už v 8. kole! To je na programu o tři týdny dříve - 24. září (Zlín). Přestavba východní tribuny by ale musela skončit výrazně dřív, což není příliš pravděpodobné, ale kdo ví.

„Jedeme nadplán, máme mírný náskok," ubezpečuje Richard Jukl pro Deník. „Zatím nenastal žádný zádrhel a doufám, že ani nenastane."

V tomto týdnu se na stadionu přestavují stánky s občerstvením, budují se nová schodiště, tvoří se sektor pro hostující fanoušky a upravují se schodiště mezi jednotlivými sektory.

„Každý den se chodím na stavbu dívat, jednou týdně máme kontrolní den. Všechno zatím běží, jak má. Upínám se k tomu, že doma budeme hrát dřív. Pokud to nevyjde, tak určitě 15. října proti Slavii," vlévá fanouškům optimismus do žil Richard Jukl.

Do té doby budou „votroci" hrát domácí zápasy na útulném stadionu v Mladé Boleslavi, třiaosmdesát kilometrů od Hradce Králové.

„Měli jsme schůzku 
s fanklubem, lidem chceme vyjít vstříc. V podstatě to je tak, že fanoušci pojedou do Boleslavi za minimální náklady. Klub zajistí dopravu tam a zpět včetně vstupenky. Celý balíček vyjde na 200 Kč," říká Jukl.

Kolik fanoušků ale Hradec do Boleslavi dostane je otázkou. 500? 1000? Víc?

„Sám nevím, nedokážu to odhadnout. To je stejné, jako odpovědět na dotaz, kolik získáme v sezoně bodů," usmívá se Jukl. „Přeju si, aby jich s námi jelo co nejvíce, aby je cesta do Boleslavi neodradila a v začátku ligy nám pomohli. Budeme to potřebovat," dodal.