„Votroci" získali první bod na hřišti soupeře. S Bohemians Praha 1905 remizovali 1:1, když konečný výsledek určily proměněné penalty.

V Ďolíčku se za domácí už ve 4. minutě trefil Jindřišek, za hosty odpověděl po půlhodině hry Dvořák. Hradec mohl v samém závěru rozhodnout, ale Rolkova hlavička z bezprostřední blízkosti skončila nad břevnem Švengerovy svatyně.

Po vítězství a především skvělém výkonu v minulém kole proti Slovácku (2:0) si černobílí věřili na další triumf. Jenže krátce po úvodním hvizdu už prohrávali. Ve 
4. minutě zbytečně stáhl Kotiš v pokutovém území Jakuba Radu a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Jindřišek.

S hosty ale tvrdý direkt nezamával. Naštvaný Kotiš rozpumpoval středovou řadu ke skvělému výkonu. K holohlavému dirigentovi se postupně přidal Aleš Čermák, na pravé straně kmital nohama Štípek a domácí nestíhali. Hra se odbývala pouze na jejich polovině. Kdyby si hradecký gólman Koubek odskočil na klobásu, nikdo by na to nepřišel.

Ke dvěma nebezpečným hlavičkám se dostal znovu velmi dobře hrající Dvořák, z dálky pálil Rolko s Halilovičem, a když si navedl do středu míč také Mareš a levačkou práskl do balonu, Švenger musel předvést vrchol svého umění.

Hradec srovnal účty v 32. minutě. Po rohovém kopu spadl míč na ruku Rady a Dvořák si s penaltou poradil také na jedničku.

Ve druhém poločase se obraz hry dramaticky změnil.

Mnohem víc ze hry měli domácí. „Votroci" byli pasivnější a to se jim málem nevyplatilo.

Hráči Bohemians se začali dostávat do blízkosti pokutového území a postupem času rovnali skóre vyložených šancí. Jako první Koubka otestoval nepříjemnou ranou Moravec. Když dostal míč do sítě útočník Mikuš, postranní rozhodčí naštěstí pro Východočechy odmával postavení mimo hru.

Po hodině hry vystřídal nevýrazného Bratanoviče Nerad, který po vstupu na hřiště na nic nečekal, z hranice vápna vyslal technickou střelu, která minula postavení Koubka a narazila do tyče!

Od té chvíle se však nápor Bohemians zastavil. „Votroci" začali hrát zase přímočařeji. Po vtipně rozehraném rohovém kopu hlavičkoval Rolko, ale Švenger stihl míč konečky prstů vytlačit. Do hry se poprvé dostala i nová posila – útočník Pavel Šultes.

Několik dobře rozjetých útoků skončilo nezdarem kvůli nepřesnostem v předfinální fázi.

Přesto si Hradec ještě jednu šanci vypracoval. V nastavení u postranní čáry Bartek hloupě fauloval střídajícího Černého. Po trestném kopu bouchl hlavou do míče opět Rolko, ale tentokrát o decimetry přestřelil…

Bohemians Praha 1905 - Hradec Králové 1:1 (1:1)

Fakta – branky: 4. z pen. Jindřišek – 32. z pen. Dvořák. Rozhodčí: Ardeleanu – Blažej, 
Hrabovský. ŽK: 1:4 (Engelmann – Kotiš, Križko, Mareš, Dvořák). Diváci: 4686.
Bohemians 1905:
Švenger 8 – Pauschek 4, E. Brabec 5, Šmíd 6, Engelmann 5 – Jindřišek 6, Rada 5 – Moravec 6 (82. Bartek), Mosquera 7, Bratanovič 5 (61. Nerad) – Mikuš 5 (68. Lietava). Trenér: Pivarník.
FC Hradec Králové: Koubek 6 – Holeš 4, Chleboun 6, Rolko 7, Mareš 7 – Križko 6, Kotiš 6 – Štípek 6, A. Čermák 6 (72. P. Černý), Halilovič 4 (60. Šultes 5) – Dvořák 7 (84. Prokeš). Trenér: Prokopec.

Hvězda zápasu

MILAN ŠVENGER, brankář Bohemians 1905. Bývalý první gólman Sparty fantasticky vytlačil pumelici Mareše, v 60. minutě vytáhl gólovou hlavičku Rolka.

Moment zápasu

HLAVIČKA ROLKA. V nastavení pošle míč do vápna Kotiš, let balonu pozmění Prokeš a na zadní tyči ho směřuje do brány Rolko. Ve vyložené šanci však zamíří nad břevno.