„Remíza je spravedlivá, nehrálo se v rukavičkách, ale i to k fotbalu patří. Oba týmy si bodovat zasloužily, bod z penalt navíc je pro nás dobrý bonus," hodnotil utkání hrající trenér Nového Bydžova Michal Blažej.

Na aktuálně druhou příčku poskočil díky dvoubodovému zisku Červený Kostelec, který remizovalv Dobrušce.

Nesmírně cennou výhru si připsali hráči Hořic, pro které to bylo v podstatě čtvrté vítězství v řadě. Jiskra hostovala na půdě notně posíleného Provodova, jenž na jaře hojně sbírá body. Na úvodní branku Nečesaného z trestného kopu ještě odpověděl kanonýr David Hlava. Ve druhém poločase ale hosté strhli vedení na svoji stranu, v 75. minuty jim vystřelil tři body Pour.

„Další zodpovědný výkon a další výhra. V prvním poločase jsme přestáli několik závarů, ale v druhém jsme už byli nebezpečnější a patnáct minut před koncem i rozhodli. Velká poklona hráčům za zvládnutí zápasu na hřišti, odkud se na jaře budou body vozit velice těžko," uvedl k zápasu Josef Vydra, vedoucí týmu Hořic.

Jak se hraje o záchranu ukázal v domácím prostředí Broumov. Ten přivítal favorizovaný Jičín a ve druhém poločase třemi brankami utkání rozhodl. „Před zápasem jsme si řekli, že se musíme vyvarovat zbytečných chyb, a to hráči splnili. Od pětapadesáté minuty jsme hráli o deseti, ale díky soustředěnosti a důrazu v koncovce jsme zaslouženě vyhráli," radoval se z výhry trenér Jindřich Kitler.

První jarní body si doma připsaly týmy Lázní Bělohrad a Jaroměře. Svěřenci Oldřicha Velicha přehráli Rychnov nad Kněžnou (4:2) a celek Miloše Exnara zdolal v důležitém duelu Nové Město nad Metují (3:1).

Radost z vítězství poznaly také celky Vysoké a Kostelce n. O. Prvně jmenovaný přehrál Slavii HK (3:1) a druhý porazil Chlumec (1:0).

Událost kola

Hráči Hořic jsou na vítězné vlně. Čtyři zápasy – jedenáct bodů. V tomto dějství Jiskra dokázala zvítězit na horké půdě v Provodově.

Zklamání kola

Fotbalisté Jičína odjížděli na hřiště zachraňujícího se Broumova v roli favorita. Tu však nepotvrdili a nadšeně bojující domácí je srazili třemi brankami.

Výrok kola

„V zápase proti ,Bayernu' Rychnov jsme uspěli. Nejen herně, ale konečně i výsledkově. Hlavně první poločas byl z naší strany kvalitní."
(Oldřich Velich, trenér Lázní Bělohrad)

Krajský přebor - sestava 21. kola podle Deníku

Strýhal (2, Nový Bydžov) - M. Cvejn (Kostelec n. O.), Samek (3, Vysoká nad Labem), Vodnárek (Hořice), Kabeláč (5, Libčany) - Kilevník (2, Jaroměř), Mikušík (4, Dobruška), P. Palm (Hořice) - Loner (Lázně Bělohrad), Korenčík (4, Jaroměř), Wilke (2, Broumov)