V rámci Fotbalové akademie FC Hradec Králové se uskutečnil společný trénink prvoligového týmu s přípravkami „votroků". Na hlavní hrací ploše Všesportovního stadionu se sešlo více jak sto začínajících fotbalistů a hráčů prvního hradeckého mužstva.

Zajímavou akci si nenechali ujít ani rodiče začínajících fotbalistů, kteří měli možnost své ratolesti sledovat z ochozů. „Snažíme se do našeho klubu přilákat nové kluky. Ty musí samozřejmě podporovat rodiče, takže se snažíme co možná nejvíce jim klub otevřít. Po akci jsme s rodiči ještě seděli a ti se měli možnost zeptat na cokoliv," řekl ke společnému tréninku šéf přípravek Mirza Rahimič.

Pod lízátky trénovaly tři skupiny dětí ve věku od sedmi do deseti let. U každého týmu byli dva hráči z áčka. Třeba desetiletí kluci mohli během tréninkové jednotky zakončovat na gólmana reprezentační jednadvacítky a strážce hradecké svatyně Tomáše Koubka. „Kluci jsou šikovní a fajn. U tohoto týmu jsem jako patron, takže se s kluky známe. Rád si s nimi občas zablbnu. Pro ně je to motivace, pro mě zpestření," říká na adresu desetiletých chlapců Tomáš Koubek, který se společně s Hynkem Prokešem tréninku zúčastnil.

Na druhém konci hřiště se s ještě o rok mladšími kluky proháněl Marek Kulič, který je sice v současné době zraněný, ale do branky se nebál postavit. „Nedávno jsem s kluky absolvoval část jejich soustředění. Je to fajn parta, která se baví fotbalem," řekl Kulič, který společně s Honzou Hablem vedl tréninkový proces.

Svůj trénink na Malšovickém stadionu prožili také vůbec ti nejmenší, kteří ještě nedávno navštěvovali fotbalovou školičku. Teď se postavili po boku Pavla Černého, Davida Vaněčka či Petra Mareše a odpoledne si opravdu všichni společně užili.   (fc)

Více než sto začínajících fotbalistů FC Hradec Králové absolvovalo společnou tréninkovou jednotku s hráči prvoligového mužstva „votroků“.