Vysoké ambice v podzimní části fotbalové divize C naplnili fotbalisté Olympie Hradec Králové, kteří coby nováček okupují první příčku tabulky. I další místa patří východočeským týmům, druhé jsou Živanice a třetí Trutnov. Nejhůře z osmi regionálních celků je na tom druhý novic z Jaroměře, který je předposlední a záchrana čtvrté nejvyšší  soutěže by byla zázrak.

Deník položil zástupcům východočeských klubů jedinou společnou otázku:

Jak hodnotíte účinkování svého týmu v podzimní části?

FC Olympia Hradec Králové

Michal Lesák, trenér: „V klubu panuje spokojenost s umístěním. Samozřejmě můžeme být spokojeni i s bodovým ziskem. Dalo by se říct, že ve většině utkání jsme hráli pohledný, koukatelný fotbal. Takže podzimní část hodnotíme jednoznačně pozitivně."

TJ Sokol Živanice

Milan Ujec, trenér: „Do podzimní části soutěže jsme vstoupili vlažně a postupem času se naše hra zlepšovala. Mohu říct, že ve většině zápasů jsme byli lepším mužstvem a jen spousta individuálních chyb nás připravila o více bodů. Spokojen jsem byl s hrou dopředu, kdy jsme nastříleli hodně pěkných gólů, naopak s obrannou hrou nemohu být spokojen. A to jak s výkony obou brankářů, kteří měli nevyrovnané výkony, tak obránců i některých záložníků. Na domácím hřišti byla větší odvaha útočit, ve venkovních zápasech jsme zbytečně čekali, s čím na nás soupeř vyrukuje. Do zápasů zasáhli ve větší či menší míře všichni hráči kádru, tudíž měli všichni možnost ukázat, co v sobě mají. Někomu se to povedlo, jinému ne, ale rozhodně nemohu popřít snahu hráčů dostat se do základní sestavy. I když jsme udělali nejvíc bodů po podzimu v historii Živanic, je to pořád jen polovina soutěže. Do jarní části je rozhodně co zlepšovat."

MFK Trutnov

Miloš Dvořák, trenér: „Jelikož jsme na podzim získali devětadvacet bodů a aktuálně hájíme třetí místo v tabulce, musíme hodnotit první polovinu sezony jako vydařenou. Vůbec v domácím prostředí se nám utkaní povedla jak herně, tak výsledkově. Mrzí pouze smolná porážka s vedoucí Olympií Hradec Králové gólem v nastaveném čase. Zároveň ale musíme respektovat kvalitu vedoucího celku tabulky. Ve venkovní zápasech se  musíme naučit  udržet stálou výkonnost. Tam máme ještě rezervy. Jinak jsme ale opravdu spokojeni a do jarní části můžeme jít v klidu."

Jiskra Ústí nad Orlicí

Vladimír Chudý, trenér: „Celkové podzimní vystoupení našeho týmu hodnotím kladně. Začátek sezony se nám, už téměř tradičně, povedl velice dobře. Z prvních pěti kol se nám podařilo získat jedenáct bodů, herně se nám také dařilo a v tabulce jsme se pohybovali těsně za vedoucí Olympií. Ve druhé třetině soutěže se nám, také již tradičně, přestalo dařit a získali jsme pouhé čtyři body. Předváděná hra ani výsledky neodpovídaly našemu očekávání a naše postavení v tabulce po desátém kole bylo alarmující. Závěr soutěže jsme ale zvládli výborně. Z posledních pěti kol získali jedenáct bodů, z toho šest venku. Z tohoto pohledu je zisk 26 bodů a šesté místo v tabulce Divize C po podzimní části pro nás velmi lichotivý a cenný výsledek. Z mého trenérského pohledu chybí našemu týmu větší vyrovnanost výkonů."

SK Vysoké Mýto

Roman Oliva, trenér: „U nás trochu vládne zklamání, protože jsme si mysleli, že budeme mít zhruba o šest bodů více a budeme trochu výše v tabulce. Na druhou stranu jsme rádi, že při tak velkém počtu zraněných hráčů základní sestavy od začátku soutěže, kdy nastupovali mladí kluci, ukázali, že jsou opravdu konkurenceschopní. Těch 24 bodů je pro nás i z tohoto důvodu nakonec přijatelných."

FK Letohrad

František Dvořák, trenér: „Oproti loňskému ročníku jsme si pohoršili o dva body. S tím samozřejmě panuje nespokojenost. Při neuvěřitelné vyrovnanosti týmů nám dosažených dvaadvacet bodů stačí pouze na jedenácté místo, s čímž zákonitě spokojeni také nejsme. Sezona se pro nás nevyvíjela špatně, ale závěr jsme si pokazili sami dvěma porážkami. Zejména naše vystoupení na Admiře bylo doslova trapné. Naše bilance na domácím hřišti byla vcelku dobrá a diváci viděli po většinu utkání dobré úrovně. Ovšem při venkovních zápasech byla naše předvedená hra tristní a po právu jsme uhráli pouze šest bodů. Víme, kde nás tlačí bota a co je potřeba do jarní části sezony zlepšit, protože se dá očekávat nesmírně vyrovnaný závěr sezony, a týmy od čtvrtého místa se budou chtít co nejrychleji zachránit. To bude samozřejmě platit i pro nás."

TJ Dvůr Králové

Pavel Matějka, trenér: „Hodnocení podzimní části mohu začít vydařeným závěrem. Dvě výhry s výsledným skóre 10:1 pochopitelně potěšily a nyní musíme být spokojeni i s výsledným ziskem 21 bodů. Vstup do sezony samozřejmě optimální nebyl. Pořád ale máme o devět bodů více než po loňském ročníku. V některých duelech jsme mohli získat bodů více, jinde tomu ale bylo naopak, to už fotbal přináší. V každém případě ale výkony ze závěru podzimu daly náznak, jak bychom se měli prezentovat v jarní části."

FK Jaroměř

Miloš Exnar, trenér: „Pohled na tabulku je nemilosrdný, byť s výjimkou dvou zápasů jsme herně nepropadli. Určitě však mohlo a mělo být na našem kontě více bodů než pouhých devět. Chybí zejména body z domácího hřiště, kde jsme za celý podzim nevyhráli v řádné hrací době ani jednou… Premiérový podzim v divizní soutěži je pro nás hlavně velká zkušenost. A už jen tato skutečnost se určitě pozitivně projeví v jarní části."

Podzimní tabulka:
1.    Olympia Hradec 15   12   0    2    1    46:8      38
2.    Živanice             15    8    3    0    4    45:20    30
3.    Trutnov             15    9    1    0    5    36:24    29
4.    Jablonec n. J.    15    8    0    2    5    32:25    26
5.    Pěnčín-Turnov   15    6    4    0    5    26:27    26
6.    Ústí nad Orlicí     15    7    2    1    5    27:25    26
7.    Suchdol             15    7    0    3    5    27:17    24
8.    Vysoké Mýto     15    6    2    2    5    28:27    24
9.    Kutná Hora        15    7    0    2    6    28:29    23
10.    Admira Praha   15    4    3    4    4    19:21    22
11.    Letohrad         15    7    0    1    7    26:31    22
12.    Nový Bor         15    5    2    3    5    22:28    22
13.    Dvůr Králové   15    4    4    1    6    34:30    21
14.    Litol                 15    3    0    1   11   16:55    10
15.    Jaroměř           15    1    2    2   10   13:34     9
16.    Semily              15    1    2    1   11   14:38     8

Hvězdy podzimu
1. Milan Ujec (Živanice): Střelec od pánaboha. Kanon se přestěhoval ze Dvora Králové a na podzim táhl živanickou ofenzivu. Není pro něj problém dát v jednom utkání šest branek. Také proto svému týmu obstarává v průměru gól na zápas.

2. Zdeněk Tauchman (Trutnov): Dvacetiletý borec zažil možná životní půlku sezony. Těžko od něho někdo očekával, že se stane střeleckým lídrem týmu. Nastřílel 11 gólů! Byl to proto právě on, koho lze bez nadsázky označit za největší překvapení podzimu.

3. Filip Klapka (Olympia Hradec): Naplno prokázal své dirigentské schopnosti a prvoligové zkušenosti. Byl lídrem kuklenského mužstva, své spoluhráče zásoboval krásnými přihrávkami a střílel hodně důležité branky.

Střelci
FC Olympia Hradec Králové (46): 
9 branek – Očovan, 8 – Klapka, 7 – Korba, 5 – Krejčík, 4 – Omovie,  3 – M. Ptáček, Kosař, 2 – Novotný, Demeter, Rolko, 1 – J. Dvořák, Poděbradský.

TJ Sokol Živanice (45): 15 – M. Ujec, 
9 – Gorol, 5 – T. Kakrda, 4 – Polák, Hundák, 3 – Herzán, 1 – Sůra, Ferčák, Buriánek, Novák, O. Ujec.

MFK Trutnov (36): 11 – Tauchman, 
10 – P. Holubec, 6 – Kejzlar, 3 – Křižovič, 2 – Landyš, J. Holubec, 
1 – Čech, Makovský.

TJ Dvůr Králové (34): 6 – Řežábek, Hruška, 5 – Podolník, 3 – Kruliš, Fejk, 
2 – Tomeš, O. Vaníček, vlastní, 1 – Klazar, V. Hák, Picha, Pavlásek, Vitebský.

SK Vysoké Mýto (28): 7 – Fikejz, 
6 – Konečný, 4 – Mach, 3 – Motl, 2 – Živný, 1 – A. Kopřiva, Valášek, Benda, Trnka, Štěpánek, Sedlák.

Jiskra Ústí nad Orlicí (26): 8 – Souček, 6 – Vaňous, 2 – Nágl, Ráb, 
Strnad, 1 – Coufal, Felcman, Brabec, Ráliš, Strnad, Langer, M. Falta.

FK OEZ Letohrad (26): 6 – Černík, 
5 – Tichý, 4 – Kabourek, 3 – Čada, 
2 – J. Štěpán, 1 – Strasmeier, Lorenc, Vaniš, Stejskal, Konečný, vlastní.

FK Jaroměř (13): 3 – Škoda, Kilevník, 2 – Exnar, 1 – Čenovský, Častvaj, 
Ondráček, Svoboda, Vladeka.