Z té bilance na vás zaručeně musejí jít mdloby, tedy minimálně na hradecké příznivce. „Votroci" šturmují za záchranou, ale na jaře doma ještě nevyhráli! Nastal čas vylepšit statistiky. Prokopcův tým se v neděli (17) střetne se Slováckem a tři body by se do pokladničky náramně hodily. Vyjde to?

Olomouc 0:2, Sparta 1:2, Mladá Boleslav 2:2, Dukla 0:3! Čtyři zápasy, jeden bod, skóre 3:9… Bída, bída, bída.

Je až s podivem, že pod Bílou věží stále reálně uvažují o záchraně, navíc situaci mají pevně v rukou. A pokud jim vyjde duel se Slováckem, bodově se na něj dotáhnou a své postavení v tabulce výrazně vylepší.

„Bude to těžký boj, Slovácko není v pozici, kdy si může výrazně vyskakovat," zamýšlí se Bohuslav Pilný, asistent mladého hlavního kouče Prokopce.

Je otázkou, jak se hosté k zápasu postaví. V jejich naturelu je ofenziva, kombinace, žádná destrukce. Ale bez jistoty záchrany měníte i zavedené pořádky.

„Přemýšleli jsme nad tím, jak to pojmou. Pro ně znamená hodně i zisk bodu. Sám jsem zvědavý, zda budou čekat na standardky a brejky," přemítá Pilný.

Slovácko k tomu má navíc typologicky vhodné hráče. Po stranách šikovné plejery Hlúpika s Kerberem, v útoku čahouna Doška (9 branek).

„My budeme chtít být samozřejmě aktivní od první minuty a vytvářet si střelecké příležitosti. Ale zase nemůžeme útočit jako šílenci. Je potřeba mít obě stránky hry vyvážené," uvažuje Pilný.

Oproti vítěznému zápasu v Teplicích (2:0, Šisler, Schwarz) musejí trenéři nahradit dva vykartované hráče – Šislera a Hadaščoka.

„Jak se zápas blíží, základní sestava nabírá reálné obrysy. Konkrétní však nebudu. Třeba přichystáme nějaké překvapení," usmívá se Pilný.

Slovácku zase budou chybět kapitán Trousil a Daníček.

Další premiéra koučů. Tentokrát domácí

Hradec Králové – Před týdnem společně absolvovali vítěznou premiéru v Teplicích (2:0), teď poprvé povedou Hradec Králové před domácím publikem v bitvě proti Slovácku. Trenérská dvojice Luboš Prokopec – Bohuslav Pilný zažije další premiéru.

„Těším se. Bude to pro nás oba něco zvláštního," vyznal se před nedělním duelem Pilný.

Poprvé vyjdou z kabiny áčka, projdou bránou borců a zamíří doprava na střídačku. Kulisy jim budou dělat legendární lízátka, zchátralý stadion a několik tisícovek věrných fanoušků. Žaludek se jim bude svírat očekáváním.

Oba trenéři jsou s východočeským klubem úzce spjatí, pro černobílé barvy by dýchali, jejich osud jim není lhostejný.

„Pevně věřím, že nás fanoušci podpoří a poženou hráče jako v Teplicích, kde jsme měli prakticky domácí prostředí," říká Bohuslav Pilný.