Pět týmů z okresu o víkendu vplulo do jarní části krajského přeboru. A dařilo se střídavě. Velký šlágr v podobě sousedské bitvy Chlumec vs. Bydžov (3:0) pro sebe rozhodli ve druhé půli domácí, kteří třemi góly vyprovodili dosavadního lídra.

„Moc dobře jsme věděli, že tuto šachovou partii rozhodnou maličkosti. My jsme jich vyrobili méně, proto je výsledek takový, jaký je. Zápas se zlomil první brankou, která poté určila ráz derby. Jinak tolik veselých lidí jsem v Chlumci nikdy neviděl," smál se domácí kouč Petr Průcha.

U hostů logicky panovalo zklamání. „Byl to pro nás tvrdý, ale zasloužený direkt," utrousil bydžovský trenér Vladimír Blažej a sypal si popel na hlavu: „Pokud máte provést nevynucené střídání, cílem je minimalizovat slabé či rizikové místo a posílit jej. V tomto smyslu naše rozhodnutí selhalo a domácí Jirka Kučera si poté ze zápasu udělal one man show. Jsme si vědomi taktické trenérské chyby."

Podzimní štika z Libčan přivezla bod z půdy Kostelce nad Orlicí, když po remíze 2:2 nezvládla penaltový rozstřel. Měla snad na víc? „Byli jsme lepším týmem. Domácí dvakrát vedli, ale my jsme i v deseti dokázali dvakrát vyrovnat," uvedl libčanský sekretář Vojtěch Kunčar.

V domácím prostředí nezaváhala hradecká Slavia. „Sešívaným" zajistil tři body proti Rychnovu (2:1) svými dvěma brankami v úvodní dvacetiminutovce forvard Šimon Derner. „Věděli jsme, že nás čeká nepříjemný soupeř, který prověří naši připravenost po kostrbaté zimní přípravě," sdělil po utkání slávistický lodivod Josef Pleskot.

„Komplikace přišla v závěru poločasu, když Linhart zahrál rukou na brankové čáře. Hosté však penaltu nedali a my jsme po změně stran vítězství i v deseti uhájili," dodal.

Vysoká se představila na umělé trávě v Dobrušce, kde jí byl soupeřem zachraňující se Provodov, který se pro jaro notně posílil. Přestože hosté vedli a byli fotbalovější, všechny body nakonec uklohnil „domácí" celek (2:1).

Rozhodující gól padl v 85. min. z penalty, po které se vysocký tým zlobil na arbitra (viz diskuze na klubovém webu). Byla? Nebyla? Deník zhlédl videozáznam, podle kterého však nelze stoprocentně konstatovat, zda-li k nedovolenému zákroku došlo či nikoliv.