Jak hodnotíte průběh této akce?
Průběh akce ve mně zanechal velmi pozitivní dojem. Celá akce byla konaná v příjemné atmosféře a nádherném prostředí. Bylo pro mě ctí, že jsem mohl být přítomen na tomto galavečeru spolu s ostatními účastníky.

Co pro vás ocenění znamená?
Pro mě to je první formální ocenění, takže si ho podle toho vážím. Je krásné, když se snažíte, vyvíjíte úsilí a někdo si toho všimne a ocení vaši práci.

Největší fotbalový zážitek?
Podílení se na fotbale je pro mě zážitkem, proto se mu věnuji od nejútlejšího věku. Pokud bych měl být konkrétnější, tak z hráčské kariéry vlastně každý postup do vyšších soutěží a z té rozhodcovské, když se na hřišti začali rvát dva spoluhráči. To jsem do té body nezažil ani jako hráč, ale zážitek to byl intenzivní.

Plány a přání do budoucna?
Zůstat věrný fotbalu a nadále na sobě pracovat.

Jakou máte za sebou hráčskou kariéru?
Fotbal jsem hrával již jako malý kluk, ve svých šesti letech začal hrát za TJ Sokol Třebeš. V tomto klubu jsem prošel všemi kategoriemi od mladších elévů až po starší dorost. V sedmnácti jsem ukončil hráčskou kariéru a započal tu rozhodcovskou. Na působení v tomto klubu mám pozitivní vzpomínky a jsem rád, že jsem fotbal mohl hrát právě zde.

Přibližte ještě následnou kariéru rozhodčího.
Po skončení hráčské kariéry jsem plynule přešel na tu rozhodcovskou. První rok jsem působil v okresních soutěžích a kvůli svému věku byl přítomen především na utkáních mládeže. Po roce jsem postoupil do soutěží řízených krajem. Zpočátku jsem byl opět delegován jako rozhodčí především na utkání mládeže a na řízení utkání dospělých jsem se podílel spíš jako asistent. Ale netrvalo to dlouho a začal jezdit i jako rozhodčí na utkání I. B třídy a později i I. A třídy. Nyní tedy působím jako rozhodčí v Královéhradeckém kraji.

Lubomír Douděra