Anketní otázka: Ve čtvrtek bude Disciplinární komise FAČR projednávat utkání Českých Budějovic s Příbramí (0:1) ovlivněné výkonem hlavního rozhodčího Drahoslava Drábka. Měl by přijít exemplární trest? A jaký?

Milan Frýda (bývalý hráč Hradce, Slavie či Lausanne): „Vezmu to z jiného pohledu. Slyšel jsem Karla Poborského i mecenáše Příbrami Starku. Kauz, kde se řekne nahlas, že zápas byl uplacený, bylo víc.  Začalo to Křetínského kabelou, nyní pokračuje výrokem Karla Poborského. Pokud se však nic neprokáže, musí i tak přijít trest. V současné chvíli pro České Budějovice, respektive Poborského. Přece nemůžete bez důkazů někoho veřejně obviňovat. A Karel sám přiznal, že žádné důkazy  nemá. V tom případě jen haní fotbal a sám ho poškozuje."

Bohuslav Pilný (bývalý hráč Hradce a Liberce): „Nemá smysl chodit okolo horké kaše. Žádný faul, po kterém by se měla pískat penalta, jsem neviděl.  Pokud disciplinární komise uzná,  že zápas byl ovlivněný, rozhodně bych se nebál exemplárních trestů. Jakých? Doživotních vyloučení z řady rozhodčích. Přece nemá smysl, aby rozhodčí, který opakovaně závažně chybuje, pískal nižší soutěže. Bude to kazit i tam. To není případ jen Drábka. Někteří jsou přímo specialisté na podezřelé zápasy."

Radek Špryňar (sportovní redaktor Deníku): „Ano, jiné správné řešení neexistuje. Drábek by měl navždy odevzdat píšťalku a rozhodcovský „talár". S ním ruku v ruce i dva pomezní, kteří se na taškařici v Českých Budějovicích podíleli. Pokud jim disciplinárka jen zastaví činnost, nic se nevyřeší. Nastala ideální doba, jak se částečně vyhrabat ze smradlavého bláta, v kterém opakovaně uvízl český fotbal. Nekompromisně a tvrdě se zbavit špatných sudích."

Hvězda kola

Václav Kadlec: Čtyři branky vstřelil sparťanský ofenzivní záložník olomoucké Sigmě během uplynulého týdne. Dvě ji vstřelil v rámci čtvrtfinále Poháru České pošty, ty důležitější pak v sobotním utkání 22. kola Gambrinus ligy.

Zklamání kola

Drahoslav Drábek: Zápas Českých Budějovic s Příbramí měl jednoho režiséra – rozhodčího Drábka. Ten prazvláštně nařídil pokutový kop ve prospěch hostů za sražení Jugase domácím brankářem Daňkem. V celém utkání se dopustil řady chybných verdiktů.

Výrok kola

Karel Poborský, předseda představenstva českobudějovického klubu po prohře s Příbramí: „Od první do poslední minuty to rozhodčí vzal do své režie. Pokud takhle chceme prezentovat fotbal, tak napišme rovnou do novin výsledek a nekažme si víkendy."