Dvůr Králové –  Letohrad 2:0

Ladislav Doseděl, trenér TJ Dvůr Králové nad Labem: „Nemyslím si, že by zápas postrádal kvalitu. Potkala se dvě zkušená mužstva a chvílemi šlo o šachovou partii. Měli jsme v nohách čtvrteční pohárový duel s Hradcem, přesto hráči zápas po fyzické stránce zvládli. V průběhu druhé půle se zdálo, že by utkání mohla slušet remíza. Na polovině soupeře jsme ale byli nebezpečnější a vítězství považuji za naprosto zasloužené. Hodně si ceníme faktu, že náš gólman Ulrych čtyřikrát v řadě neinkasoval."

Jaroslav Veselý, trenér FK OEZ Letohrad: ,,Utkání nemělo příliš velkou kvalitu. Domácí nás dostali pod tlak velkým množstvím standardních situací. Jednu z nich jsme  neuhlídali a Kilevník nám hlavou vstřelil vedoucí gól. Případný závěrečný tlak nám pak zhatila individuální chyba."

Pardubice B –  Lhota p. L. 7:0

Jaroslav Míchal, trenér FK Pardubice B: ,,S naším posíleným mužstvem jsme si  s chutí zahráli, zakombinovali a zastříleli. Konečně jsme si po první podzimní výhře mohli zakřičet vítězný pokřik. Doufám, že to pro nás bude ten správný odrazový můstek k dalším bodům. Hned za týden nás čeká okresní derby v Holicích a věřím, že nám střelecký prach nezvlhne."

Josef Petera, trenér Sokola Lhota pod Libčany: ,,Domácí byli notně posíleni hráči A mužstva. Nicméně náš přístup k utkání byl velmi špatný. Hráči vůbec nedodržovali taktické pokyny, neběhali, nebojovali, a tak je výsledek takový, jaký je. Někteří jedinci by se nad svým přístupem měli zamyslet."

Svitavy –  Holice 6:2

Martin Pulpit, trenér TJ Svitavy: „Přestože jsme získali tři body a vstřelili šest gólů, tak upřímně řečeno nejsem s výkonem mužstva příliš spokojen. Myslím si, že v situaci, kdy soupeř šel ve druhé minutě do deseti, jsme měli svitavskému divákovi nabídnout daleko lepší fotbal. Náš výkon byl ovšem nekoncentrovaný a netaktický. S tím koresponduje i to, že se náš hráč nechá vyloučit v 75. minutě utkání za stavu 5:2. Vyzvednout musím určitě Svobodu za čtyři  góly a v mužstvu Holic Jedličku."

Jiří Tesař, trenér Holic: ,,Toto utkání se mi nechce vůbec ani hodnotit. Vlastně ani není moc co. Od druhé minuty jsme hráli v oslabení. Stoper Ručka dostal červenou kartu, která v žádném případě neměla být. Takový šok jsme nečekali. Dále už nebudu tento zápas hodnotit."

Mšeno –  Ústí n. O. 3:0

Jan Navrátil, trenér Jiskry Ústí nad Orlicí: ,,Ani ze Mšena jsme nedokázali přivézt body. Po dlouhé cestě jsme vstoupili do zápasu velmi dobře a byli jsme aktivní i do útočné fáze. Brankovou šanci jsme si však nevypracovali. Zápas ovlivnilo brzké střídaní Hudce, který nemohl pokračovat ve hře. O pár okamžiků později jsme po hrubé chybě inkasovali naprosto laciný gól,  který domácí uklidnil. Ve druhém poločase jsme byli odhodlaní zápas otočit, ale bohužel jsme se nevyhnuli dalším fatálním chybách. Soupeř obě potrestal a vedl již o tři góly. My jsme sice náznaky šancí měli, ale naše zakončení postrádalo razanci a moment překvapení. Je to velká škoda, hráči podali týmový výkon a domácí nás určitě zásadně nepřehráli. Oni však dávali góly a my ne."

Náchod – Jirny 1:2

Jiří Kuneš, trenér FK Náchod: „V Bělovsi se hrálo kvalitní divizní utkání, které splnilo naše očekávání. Hosté měli velmi silné mužstvo, které nás ovšem nepřehrálo. Nebezpeční jsme byli i my s naší kombinační hrou, nicméně hosté využili své šance, a proto zaslouženě zvítězili."

Nový Bydžov – Turnov  4:1

Miroslav Chalupa, trenér RMSK Cidlina Nový Bydžov: „Jsme hrozně rádi, že jsme pro nás velice důležité utkání dokázali zvládnout. Sedmdesát minut jsme pevně drželi otěže zápasu ve vlastních rukách. Vytvořili jsme si několik dobrých brankových příležitostí a výsledkem bylo čtyřgólové vedení. Poté jsme přece jen polevili a umožnili soupeři částečně zkorigovat výsledek. Celému mužstvu děkuji za předvedený výkon."

Kutná Hora – Nová Paka 2:0

Josef Hloušek, trenér 1. FK Nová Paka: „Sehráli jsme vyrovnaný zápas, ale na bod nedosáhli. S výkonem jsem spokojen, fotbal se hraje na góly a ty momentálně nedáváme. V pětadvacáté minutě jsme poměrně lacino inkasovali, ve druhém poločase jsme soupeře k ničemu nepustili, vytvořili si řadu šancí, ale neproměnili ani jedinou. V závěru jsme ještě přeskupili síly, ale to už bylo v křeči, a tak zákonitě přišel trest v podobě druhého gólu, a bylo po zápase."

Hvězdy kola divize C

1. Ivo Svoboda (Svitavy): Čtyřmi brankami zazářil svitavský střelec v duelu proti Holicím. Pravda, jeho pozice nebyly úplně složité: jednou se trefil z penalty a třikrát stál sám před brankářem, ale kolik takových situací Svitavští v prvních kolech nevyužili…

2. Jakub Sklenář (Pardubice B): Proti Lhotě pod Libčany se blýskl v prvním poločase hattrickem během pouhých osmi minut. Člen druholigového pardubického kádru naznačil, že divizní soutěž mu je málo.

3. Tomáš Bastin (Nový Bydžov): Dvěma přesnými zásahy se podílel na demolici Turnova. Bydžovský celek se mohl radovat z prvního vítězství v novém divizním ročníku.

Vítěz

Fotbalisté Dvora Králové: Loni skončili na pátém místě a z kádru jim zmizeli hráči jako Kobos, Gorol, Kořínek či Motyčka, stále chybí i zraněný Samler. Přesto Dvoráci v úvodu podzimu válí. Z možných patnácti bodů získali  třináct, navíc brankář Ulrych inkasoval jediný gól, v úvodním kole od Dobrovice (1:1).

Smolař

Ondřej Volšík: Letohradský gólman si ve Dvoře vybral slabší chvilku. V době, kdy jeho tým ještě usiloval o vyrovnání, zaváhal při rozehrávce a domácí dorostenec Ladislav Doseděl mladší jej potrestal svou premiérovou divizní trefou, která pojistila dvorské vítězství.

Potlesk

První vítězství: Fotbalisté Nového Bydžova se dočkali až v pátém kole. Už v minulém dějství byli blízko tříbodovému zisku, jenže Nová Paka dokázala dvakrát vyrovnat. Tentokrát hráči RMSK Cidlina v domácím prostředí nedali šanci Turnovu.

Střípky z fotbalového víkendu

Druholigoví náhradníci si smlsli na Lhotě…

Pardubice – Byla to lekce. Nováček ze Lhoty pod Libčany inkasoval v Pardubicích sedm branek. V základní sestavě domácí ,,rezervy" však nastoupilo hned osm fotbalistů druholigového kádru! A na hřišti byli vidět. Zejména pak útočník Jakub Sklenář, který prokázal čich na góly (viz Hvězdy kola) a špílmachr Jan Jeřábek. Ten své spoluhráče zásoboval přesnými přihrávkami a blýskl se také povedenou brankou, v 52. min. ze 40 metrů efektně přeloboval lhoteckého gólmana. Hosté byli zkrátka bez nároku.   (re)

Brzká červená derby prakticky rozhodla

Svitavy – S trochou nadsázky se dá říci, že ve Svitavách bylo o výsledku rozhodnuto od druhé minuty. Po nějakých sto vteřinách hry uviděl totiž červenou kartu holický Ručka a byť hosté sympaticky bojovali i v oslabení, bylo jasné, že soupeři těžko odolají. Názory na inkriminovanou situaci se pochopitelně budou různit, avšak hlavní rozhodčí Šob z Hradce Králové posoudil stažení unikajícího protihráče jako zmaření vyložené gólové příležitosti a poslal hostujícího hráče tam, odkud před krátkým okamžikem přišel, tedy do kabiny. Také domácí dohrávali v deseti, ale vyloučení Ptáčka po druhé žluté přišlo ke konci už za jednoznačného stavu 5:2.   (rh)

Hubička první pokořil obranu lídra soutěže

Náchod – Náchodský záložník Lukáš Hubička je prvním střelcem, který v letošním ročníku Divize C vyzrál na obranu suveréna soutěže, Viktorie Jirny. Lídr tabulky přijížděl do Náchoda s úctyhodným skóre dvanácti vstřelených branek a žádné inkasované. Nejprve si skóre dvěma přesnými zásahy zlepšil, nulu na kontě obdržených branek mu ale překazil Lukáš Hubička. Ten v 57. minutě nejvýše vyskočil na rohový kop a poslal míč mimo dosah brankáře Štěpničky. Více už Náchodští nestihli, byť závěrečné minuty patřily jim.   (mr)