Letohrad - Trutnov 5:0

František Dvořák, trenér FK Letohrad: „V sobotním utkání se hosté představili jako velice kvalitní celek, který nám nedovoloval držet míč častěji na svých kopačkách. Naopak to byli hosté, kteří více diktovali tempo hry a byli více na míči. Na umělecký dojem by byl výsledek zcela opačný a hosté by si zřejmě odvezli všechny body. Ale fotbal se hraje na branky a proto zůstaly všechny body doma. Porážka Trutnova je krutá, nicméně si myslím, že ne nezasloužená."

Miloš Dvořák, trenér MFK Trutnov: „Těžko se mi zápas hodnotí, když jsme častěji drželi balón, hráli, měli gólovky, ale góly padaly jen do naší branky. O pauze jsme prohrávali 1:0 a řekli jsme si, že musíme být ještě agresivnější ve finální fázi a koncovce. Znovu jsme měli dvě tisíciprocentní šance, ale místo toho, abychom vyrovnali, jsme prohrávali 2:0 po vlastním gólu. Musíme to už prostě nějakým způsobem zlomit."

Jaroměř - Olympia Hradec Králové 0:2

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: „Povedl se nám vstup do utkání, což bylo důležité pro naše sebevědomí do dalších minut. Soupeř nás postupem času přehrával, ale i přes prohru jsem s výkonem týmu spokojen.  Tato porážka je z kategorie zasloužených, ovšem s hlavou nahoře."

Miloš Sazima, trenér FC Olympia Hradec Králové: „Začali jsme laxně, přesto jsme se v první půli dostali do vedení. Po vstřelení druhé branky v úvodu druhého poločasu už na hřišti existovalo jen jedno mužstvo. Mohli jsme dát více gólů, ale ledabyle jsme zacházeli s vytvořenými brankovými příležitostmi."

Dvůr Králové nad Labem - Živanice 0:1

Pavel Matějka, trenér TJ Dvůr Králové nad Labem: „Diváci sledovali vyrovnané utkání, na jehož konci se radoval šťastnější tým. Dá se říct, že jsme soupeři nic nedovolili, až na individuální chybu, po níž skóroval. Jinak jsme byli nebezpečnějším týmem a hlavně za stavu 0:1 si vytvořili dostatek příležitostí. Překonat gólmana soupeře se nám ale tentokrát nepodařilo.

Milan Ujec st., trenér TJ Sokol Živanice: „V prvním poločase se hrálo mezi vápny a do šancí se ani jedno mužstvo nedostávalo. Po změně stran se nám podařilo vstřelit šťastný gól a od té doby domácí začali více riskovat. Vytvořili si několik šancí, které se nám podařilo vyřešit. Z brejků jsme měli několik možností k navýšení vedení, ale nedotáhli jsme je do gólových pozic."

Ústí nad Orlicí - Jablonec nad Jizerou 1:2

Vladimír Chudý, trenér Jiskra Ústí nad Orlicí: „První poločas jsme začali docela dobře a vytvořili jsme si i několik nadějných příležitostí ke skórování. Bohužel jsme po nedorozumění v obraně hloupě inkasovali. Naštěstí se nám velmi záhy podařilo vyrovnat a první poločas skončil nerozhodně. Druhý poločas byl oboustranně o něco horší. Byl to spíše boj a nakopávaná. My jsme měli tři dobré příležitosti ke skórování, bohužel jsme je nevyužili. Soupeř vstřelil krásný gól z přímého volného kopu a tento gól se nakonec stal vítězným."

Vysoké Mýto - Suchdol 1:0

Roman Oliva, trenér SK Vysoké Mýto: „Jsme velmi spokojeni se třemi body, protože jsme hráli proti silnému a velmi dobře organizovanému soupeři. Hodně jsme dobývali, hosté hráli pozorně dozadu a hrozili z brejků. Měli dvě vyložené šance, které jsme přežili. I my jsme měli šanci, kterou jsme neproměnili. rozhodl závěr utkání, kdy jsme hlavně po příchodu Radima Fikejze ožili. Těch deset minut, co byl na hřišti, vzal na sebe."

ČFL a divize C

Hvězdy kola

1. Petr Rybička (Chrudim): Na hřišti rezervy Táborska doslova řádil. Hattrick je zaslouženou odměnou.

2. Jan Ehrenberger (Letohrad): Za stavu 1:0 dvakrát podržel mužstvo, čímž položil základ úspěchu.

3. Ondřej Volšík (Živanice): Dvakrát výrazně podržel svůj tým při dorážkách z bezprostřední blízkosti.

Vítěz kola

FK Letohrad: Hraje se na góly a ty v zápase střílel pouze jeden tým, proto zůstaly všechny body v Šedivské ulici.

Smolař kola

TJ Dvůr Králové nad Labem: Jedna jediná chyba stála Dvoráky body v utkání proti kvalitnímu soupeři. Živanice byly pouze šťastnější.

Střelci

ČFL: 16 branek – Rybička; 15 – Kopecký (oba Chrudim); 12 – Urbanec (Převýšov).

DIVIZE C: 15 branek – M. Ujec (Živanice); 12 – P. Holubec; 11 – Tauchman (oba Trutnov); 10 – Gorol (Živanice), Fikejz (V. Mýto), Očovan (Olympia).

(Poznámka: Pouze hráči východočeských týmů.)

Střípky a zajímavosti z fotbalového víkendu

ČFL: Rybička válí i v „repre"

Chrudim - Forma jako hrom! Chrudimský útočník Petr Rybička se hattrickem v utkání na hřišti Táborska B (0:5) vyšplhal do čela tabulky východočeských střelců. Konta soupeřů zatížil 16 brankami, polovinu z nich vstřelil na jaře. A zdá se, že jeho forma graduje. Jeho aktivního pohybu, dobré poziční hry a čichu na branky si všiml i trenér české reprezentace do 20 let, za kterou Petr ve středu odehrál celé přípravné utkání proti Slovensku.

Divize C: Vzdorovali, přesto padli

Jaroměř - V souboji celků z opačných pólů tabulky byly karty rozdány jasně. Jenže Jaroměř to na Olympii umí, což dokázala nejen v loňské sezóně, kdy ji dvakrát porazila, ale i v první půl hodině nedělního střetnutí. Domácí Škoda si hned v úvodní čtvrt hodině vytvořil dvě velmi slušné šance, při nichž ale narazil na pozorného Kobose. Hosty uklidnila až vedoucí branka a ve druhé půli už Olympia ukazovala svou třídu. Od výraznější porážky nakonec domácí uchránila nepřesnost hostů v zakončení.

Světový počin obránce Hocka

Vysoké Mýto - Pět minut před koncem se nastěhovali vyhlášení hlavičkáři Mýta do šestnáctky na rohový kop a Marián Hock dal vítězný gól. Hlavou to tentokrát nebylo. Ze svého repertoáru vytasil novinku. Vystřihl nůžky světového formátu.