Je zbarvené spíše do žluta, navíc je na omak velmi tvrdé.

„Děláme všechno, aby se hrálo," pronesl lakonicky na předsezonní tiskové konferenci mluvčí klubu Milan Šedivý.

Stav hrací plochy je vedle obří marodky a situace kolem potenciální posily Tomáše Jirsáka třetí nepříjemností nynějších časů. Přitom už za dva dny má dorazit na východ Čech pražská Dukla k prvnímu zápasu jara.

Zda se sřetnutí bude konat, zatím není jisté. Trávník je zaprvé tvrdý, navíc byl podle informací Deníku napaden plísní.

Vyhřívání běží podle slov mluvčího klubu od 3. února. Ve středu po poledni dorazil do Hradce delegát z fotbalové asociace, který měřil teplotu na jeho povrchu. „V sobotu ve dvě hodiny odpoledne přijede další delegát, který rozhodne, jestli se bude hrát," prozradil Šedivý.

Finální verdikt tak padne čtyřiadvacet hodin před předpokládaným výkopem. „Nechci, aby docházelo k neodehrání zápasů a pokutám, poté k osočování v médiích. Proto zavádíme kontrolní mechanismus: V předstihu budou techničtí delegáti objíždět po zimní přestávce nebo při mimořádných klimatických podmínkách hrací plochy a monitorovat jejich stav," oznámil Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

Memento Bohemians

Slova šéfa LFA vycházejí z momentu, který se udál na konci podzimu. Kvůli promrzlému hřišti nemohlo být sehráno utkání Bohemians Praha - Viktoria Plzeň. Hosté nařkli domácí, že úmyslně spustili pozdě vyhřívání hřiště, aby měli výhodu.

Zápas byl odvolán, Bohemians poté dostali vysokou pokutu 350 tisíc korun.

„Profesionální klub nejvyšší fotbalové soutěže se nemůže dopustit takovéto nedbalosti," objasnil Richard Baček, předseda disciplinární komise.

Jak dopadne případ zápasu Hradce s Duklou? Bude se kopat?