Juniorská liga: FC Hradec – Jablonec 5:0 (1:0). Branky: 35. a 60. Shejbal, 46. a 47. Zec, 76. Kučera. Rozhodčí: Hrubeš. Bez karet. Diváci: 340. Hradec: Koubek – Soukup, Zezula, Krčál, Kratochvíl – Sixta, Vobejda (69. R. Doležal), Schwarz (62. Kučera), Shejbal (75. Týfa) – Zec (85. Langr), Vaněček (62. Bláha).

Zajímavý okamžik přišel již ve 20. min. Schwarz vyzval Zece, ten se u postranní čáry prosadil technickou finesou, křížnou přihrávkou nalezl na malém vápně Vaněčka, který rozvlnil síť. Jenže gól nebyl uznán pro údajný ofsajd.

Radost „votroků" tak přišla až v 35. min., kdy si Zec zopakoval finální přihrávku. Jeho kolmice středem hřiště našla Shejbala, který postupoval sám na Repáně a podél něho stanovil poločasový výsledek na 1:0.

V druhé části mnozí diváci ještě ani neusedli, když se na hranici velkého vápna Jablonce po nákopu Krčála prosadil Sixta a ideálně našel Zece, pro kterého již nebyl problém zvýšit na 2:0. O minutu později Vobejda uvolnil loňského střelce Zece, který se v podobných pozicích v soupeřově vápně nemýlí, a podél Repáně zvýšil na 3:0.

„Votroci" nadále pokračovali v kombinační hře a soupeře přehrávali. Po hodině hry se podruhé prosadil Shejbal, který dostal přesnou přihrávku od Schwarze na malé vápno a míč placírkou uklidil k levé tyči – 4:0. Další pěkná branka padla v 76. min., když Bláha chytře mezi nohama přenechal míč na hranici velkého vápna rozeběhnutému Kučerovi, a ten levačkou k tyči zvyšoval na 5:0.

„Jsme nesmírně rádi, že jsme konečně bodovali. Už na Slovácko to bylo docela dobré, jenom nám to nevyšlo gólově. Snad nás výhra nad Jabloncem nastartuje," přeje si dvougólový střelec Jan Shejbal.

Jaroslav Veselý, trenér FC Hradec: „Podařilo se nám navázat na poměrně dobrý výkon na Slovácku. Přidali jsme především v soubojích. Dařila se nám i kombinace. Jsem spokojen s hráči ze širšího kádru áčka. Junioři jim zdatně sekundovali, a tak celý tým poctivě a kvalitně odehrál zápas. Pochvala tentokrát míří na všechny hráče."