Jedna velmi dobrá zpráva: Jaroslav Bednář zabouchl dveře marodky a ve čtvrtek nastoupí v generálce na extraligu proti Znojmu (18). S ním i další rekonvalescent Adam Courchaine.

Ta špatná zpráva zní: mimo hru jsou šestigólový střelec Rudolf Červený, vazoun Jiří Vašíček a Rastislav Dej. Všichni tři by ale měli být do příštího pátku, kdy Mountfield rozjíždí novou sezonu domácím duelem s Vítkovicemi, v pořádku.

Druhá formace Hradce Králové zatím společně odehrála jen úvodní dvě přípravná utkání. Proti Litoměřicím a Olomouci. Poničené zdraví následně vyhnalo z ledu jak Jaroslava Bednáře, tak Adama Courchaina.  Uvažovaná produktivní letka se místo sehrávání rozpadla. Vedle centra Briana Ihnacaka se točila křídla, o zvykání si na nové parťáky nemohla být řeč. Kanadský rodák si s tím ale hlavu neláme. „Myslím, že to bude dobré. Nedělal bych z toho vědu. Jistě, budeme si muset na sebe zvykat. Každý hrajeme trochu jinak, ale oba jsou vynikající hráči, problém v tom nevidím."

V Hradci jsou ale moc rádi, že „dvojka" dostane jeden zápas navíc na sehrání. „Je to fajn. V přípravě jsme plánovali, že spolu v tomto složení mohou hrát a že to bude fungovat. Bohužel zranění to ovlivnila," mrzí asistenta trenéra Tomáše Martince.

Generálka proti Znojmu se v klubu bere velmi vážně. Hradec chce potvrdit vzestupnou křivku výkonnosti. „Věřím, že jdeme nahoru. Příprava byla dlouhá pro nás i pro kluky. Jak se blíží liga, víc se těšíme a bereme vše vážněji," dodal Martinec.