V úterním utkání se díky jeho gólu a přihrávce na trefu Červeného dostal Mountfield na dostřel, snížil na 2:3, ale víc už nestihl. Po sedmi zápasech má mizerných osm bodů. „Musíme se semknout a začít hrát,"  hudruje ryšavý zadák.

Úvodní dvě branky vám vstřelil Brian Ihnacak. Poznal jste na vlastní kůži, jak je složité ho bránit?
Zápas se mu povedl. Bohužel. On je velmi dobrý hráč, je nepříjemné ho bránit. Nehrál jsem na něj zase tak moc, ale občas jsem proti němu stál. Vím, že má hrozně šikovné ruce a tak jsem se mu snažil koukat spíš na tělo.

Po dvou třetinách jste prohrávali 0:3, srazil vás  zbytečný první gól do šatny?
Udělali jsme strašně zbytečné chyby. Špatné střídání, chybně rozebraní hráči… Sparta tohle umí potrestat a pak se ztráta 0:3 dotahuje těžko. Třetí třetinu jsme odehráli týmově, dostali se k nim na jeden gól. Takhle ale musíme hrát celý zápas.

Udržet si vysokou míru kvality po celé utkání se vám nedařilo ani v předchozích duelech. Čím to je?
Je to disciplínou a neukázněností, Pak si nepohlídáme takové věci jako střídání, uděláme individuální chyby a jsme v tom. Přitom to nebyla ta suverénní Sparta jako loni. Měli jsme na ně, oni jen dohrávali souboje.

Trenéři za stavu 0:3 rozházeli útoky. Pomohlo vám to?
Začali jsme riskovat, hnali se do útoku, hráli jsme aktivně. Moc bych to ale změnám nepřisuzoval, protože nám vlastně ani nic jiného nezbývalo.

Po sedmi kolech máte jen osm bodů. Ideální rozjezd sezony vypadá jinak.
Musíme se semknout a začít hrát. Jinak to nejde.