Start prvoligových hokejistů HC VCES Hradec Králové ve čtvrtfinále play off se blíží. Východočeši vstoupí do vyřazovacích bojů domácím dvojzápasem již v neděli a v pondělí. Generálkou před vyvrcholením letošního ligového ročníku bylo mužstvu HC VCES úterní střetnutí s Olomoucí na hanáckém ledě. Po šedesáti minutách se soupeři rozešli smírně, v doplňkové soutěži samostatných nájezdů byli úspěšnější domácí hokejisté.

HC Olomouc – HC VCES Hradec Králové 2:2 a 1:0 po sam. náj. (0:0, 0:2, 2:0 – 1:0).
Branky a asistence: 51. Černý (Kucharczyk, Polodna), 52. Korhoň (Tomajko, Kucharczyk), 61. Ministr (SN) - 24. Roubík (Křetínský), 39. Křetínský (Roubík, Kadlec). Rozhodčí: Kubičík, Přikryl – Kašík, Langer. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. HC VCES Hradec Králové: Luňák - Táborský, Křetínský, Karlíček, Pánek, Filip, Lesák, Seidl, Prajsler - Rapáč, Roubík, Kadlec - Budínský, Kubišta, Volráb – J. Hruška, Florian, O. Hruška - Půlpán, Morkes, Šejnoha.

Úvodní dějství se neslo v poklidném duchu. Aktivita se postupně vystřídala na obou stranách, branka však nepadla. Čekalo se na ni až do 24. min., kdy se v přesilové hře chytře prosadil Roubík – 0:1. Ve 33. min. Olomoučtí vystřídali brankáře, Hyláka nahradil Žigárdy. Hradecký kapitán následně připravil v závěru prostřední části druhý gól hostí pro obránce Křetínského.

V závěrečné třetině se Hanáci nechtěli smířit s nepříznivým stavem a výrazně přidali. Výsledkem bylo vyrovnání během 77 vteřin v polovině této dvacetiminutovky. Gólmana Luňáka postupně pokořili Černý a Korhoň. V Olomouci mohlo být ještě veseleji, kdyby v 57. min. Řípa netrefil pouze tyč. Po šedesáti minutách zůstal stav nerozhodný 2:2.

Obě mužstva se rozhodla vyšperkovat přípravný duel samostatnými nájezdy. V nich se z vítězství radovali domácí hokejisté, jelikož jediným úspěšným střelcem této loterie se stal hned v úvodu Ministr. Na straně Hradce na brankáře Žigárdyho nevyzráli Roubík, Budínský ani Karlíček.

Jiří Slabý, asistent trenéra HC VCES Hradec Králové:
„Utkání nám ukázalo formu některých hráčů, což je příslibem, ale nechci to nějak zakřiknout. Vyskytly se kvalitní momenty, hezké, kombinace, pěkné branky a dobrý pohyb. To znamená, že hráči si plnili to, co měli. Z toho pohledu si myslím, že zápas stoprocentně splnil účel. Střetli jsme se s kvalitním soupeřem, třebaže nehrál až tak do těla, jako tomu nejspíš bude v play off. Vyzkoušeli jsme si některé varianty ve složení útoků, takže jsme viděli, jak hráči dokážou reagovat na určité situace.“