Pět kol zbývá do konce základní části první hokejové ligy. Z tria východočeských zástupců se na vlastním ledě představí mužstva Hradce Králové a Vrchlabí.
So 17.30: KLH Chomutov (2. místo, 89 bodů) – HC Chrudim (14. místo, 48 bodů).

Rohlíkova družina vyrazí na sever Čech povzbuzena nečekaným vítězstvím nad rivalem z Hradce Králové. „Atmosféra v kabině se samozřejmě zlepšila. Určitě by nám tato výhra měla psychicky pomoci,“ je přesvědčen chrudimský kouč.

Obrovskou zásluhu na tříbodovém zisku měl ve středu gólman Filip Landsman, který si připsal řadu velmi dobrých zákroků. „Na Filipa budeme spoléhat i v Chomutově. Je jasné, že to bude úplně jiný zápas, vždyť soupeř na domácím ledě prohrál jen dvě z dvaceti utkání. Přesto se pokusíme nějaký bodík urvat.“ Že by se nemuselo jednat pouze o zbožné přání, potvrzuje bilance vzájemných zápasů.
Chrudimští se Severočechy v normální hrací době v této sezoně ještě neprohráli!„Je dobré vědět, že i tak silného protivníka dokážeme potrápit. Znovu bude záležet hlavně na zodpovědnosti,“ poznamenal Pavel Rohlík.
So 18.00: HC VCES Hradec Králové (3. místo, 73 bodů) – HC Rebel Havlíčkův Brod (12. místo, 56 bodů).

Hradečtí hokejisté přišli ve středu o neporazitelnost ve východočeských derby. Ke všemu se tak stalo v Chrudimi, která čekala na vítězství předlouhých deset kol! „Samozřejmě nás to mrzí. Obzvláště když Třebíč uspěla v Havlíčkově Brodě a dotáhla se za nás na pět bodů. I proto je potřeba k uhájení postavení v první čtyřce uspět,“ zdůraznil kouč Jiří Mička.

Moc dobře si uvědomuje, že jeho svěřence lehké utkání nečeká. „Brod bude mít zcela jistě posily z pražské Slavie, která hraje až v pondělí. Musíme se s tím zkrátka poprat.“

Poslední dva vzájemné duely vyzněly zcela jasně pro Hradec, výhry 6:1 a 5:2 byly z kategorie jednoznačných.
„Každý zápas je jiný. Musíme hrát hlavně zodpovědně a vyvarovat se individuálních chyb, na něž jsme doplatili v Chrudimi,“ podotýká. V hradecké sestavě by se už mělo objevit jméno obránce Martina Táborského, jenž týmu kvůli silnému otřesu mozku, zhmožděným krčním obratlům a zlomenině nosu chyběl více než měsíc.
So 18.00: HC Vrchlabí (9. místo, 60 bodů) – HC Olomouc (4. místo, 72 bodů).

Po Jihlavě, které hokejisté z Krkonoš ve středu i počtvrté v letošní sezoně podlehli, je Olomouc dalším soupeřem, s nímž horalé ještě nezískali žádný bod. „Nejde o to, že by nám tito soupeři neseděli. Jihlavu jsme loni poráželi my, a letos nám to vrací. Olomouc od začátku soutěže prokazuje dobrou formu a právem patří do první čtyřky,“ sdělil vrchlabský kouč Josef Řeháček.

„I přestože jsme tam dvakrát prohráli, sehráli jsme s nimi dva výborné zápasy,“ poznamenal Řeháček k zápasům na ledě Mory (1:3 a 3:4). V Elektromont aréně se zrodil výsledek 3:6. „To byl propadák,“ přiznal trenér. „Každý bod v závěru je teď pro nás dobrý. Nebodovali jsme v Jihlavě, musíme bodovat s Olomoucí,“ prohlásil Řeháček před dnešní bitvou. A pozor! Horalé do ní už půjdou s útočníkem Patrikem Beckem, který kvůli zraněnému rameni nehrál od poloviny října. Návrat do sestavy hlásí po viróze i Tvrdek a Bendík. (šp, kp, bog)