„V přípravě jsou všechna utkání stejná. Jsou tam dobré věci, ale také špatné. Pořád se to houpe sem a tam, my i Liberec jsme vedli, oba jsme to ale v danou chvíli zdupali," připustil po druhém přípravném utkání na severu Čech trenér Peter Draisaitl.

Oba týmy měly k dispozici řadu přesilových her. Domácí Liberec sedm, Mountfield dokonce osm.

Resumé? Liberec jedna trefa, hosté nic, jen velká nula!

Na začátku přípravy si ale Draisaitl se špatnými přesilovkami hlavu neláme. „Ano, bylo tam hodně vyloučení, o přesilovkách ani oslabeních jsme však ještě vůbec nemluvili, ani je netrénovali," mávne nad tím rukou.

Proti Chabarovsku se gólem a asistencí zaskvěl útočník Tomáš Knotek, o den později se proti  Bílým Tygrům v dobrém světle ukázala slovenská posila ze Slavie Praha Dávid Skokan.

Prsty měl v první brance beka Pláňka, parádním lobem poslal do sólového úniku Mertla a dvakrát se málem serval, za což dostal osobní trest. „Jsem emotivní hráč a hraju s velkými emocemi. Když je nepoužívám, tak se nemůžu dostat do hry," připustil Skokan. Po zápase se mu ale dostalo vyhubování od přísného Draisaitla. „Vím, že se k tomu mám příště postavit jinak."

Pardubice vyhrávají, září Tybor a spol.

Pardubice /ROZHOVOR/ - Stoprocentní úspěšností se pyšní hokejisté Pardubic po dvou odehraných přípravných utkáních. V prvním složili 4:3 Mladou Boleslav, o dva dny později přemohli 5:3 Znojmo, účastníka EBEL ligy. „Byli jsme silní na puku. To se nám líbilo," mne si ruce asistent trenéra Miloš Říha.

Ve Znojmě jste vyhráli 5:3. Odehráli jste dobré utkání?
Zápas ovlivnil náš brzký gól, pak jsme trochu ubrali na aktivitě a Znojmo nás přehrávalo. Do konce první třetiny jsme ale vyrovnali a od té doby už hráli velice dobře. Předváděli jsme nátlakovou hru s dobrým pohybem v útočném pásmu. Soupeře jsme přehrávali, ten jen fauloval. Dvě přesilovky jsme využili, což bylo důležité pro vývoj utkání. Byli jsme silní na puku. To se nám líbilo.

V obou přípravných duelech se výborně ukázala Marcinkova řada s křídly Radilem a Tyborem. Jednu útočnou formaci pro extraligu už máte, ne?
To nevím. (směje se) Na druhou stranu tento útok hraje dobře. Obě dvě utkání zvládl výborně. Proti Znojmu hrál ještě lépe než s Mladou Boleslaví. V tuhle chvíli je ale předčasné říkat, zda spolu nastoupí i v extralize. Celé se to nějak vyvíjí. I ostatní útoky hrají dobře, přestože se střelecky neprosazují. Šancí si vytváříme dostatek, mezery máme v obranné hře.

Daří se vám proměňovat přesilové hry. To je tolik pilujete?
Zatím ne. Je vidět výhoda zvětšeného pásma. Jak v nátlakové hře, tak v přesilových hrách. Pokud jsou hráči techničtí, jako v případě  Marcinkova útoku, pak se udrží na kotouči a pro soupeře jsou hodně nepříjemní.   (hoh, šp)