V Mountfieldu je sháňka po dvou centrech. V každém hokejovém mužstvu klíčová pozice je z padesáti procent neobsazená. Trenérský tým vedený expertem Václavem Sýkoru má do čtyřech útoků pouze dva čistokrevné středové hráče - Romana Kukumberga a na milost vzatého Tomáše Knotka. A to je málo…

„Je evidentní, že akutně potřebujeme posílit na postu centra nebo centrů," na rovinu prohlásil v rozhovoru pro klubový web šéf trenérského štábu Václav Sýkora a hned přidal proč. „V závěru loňského ročníku nás tam tlačila bota, s odchody některých hráčů je to tuhle sezonu ještě výraznější. Centra považuju za klíčového hráče v každé pětce. Má jak ofenzivní, tak defenzivní úkoly. Měl by to být hráč, který tvoří hru pětky. Je to skutečně velice důležitý post a my v tuhle chvíli postrádáme dva centry."

Stejného názoru je i Jaroslav Kudrna, sportovní manažer klubu. Také on na přímý dotaz Deníku uvedl, že kádr by potřeboval vyspravit o dva centry.

„S trenéry jsme v tom zajedno. Dva centry bychom přivítali, jednoho dokonce top. Byli bychom rádi, kdyby se někoho takového podařilo získat," prohlásil Kudrna.

Jízdní řád přípravy
Mountfield Cup (5. - 7. srpna)
5. 8.: HK - Ufa
6. 8.: HK - Omsk
7. 8.: HK - Pardubice

Přípravná utkání
11. 8.: HK - Olomouc
18. 8.: Litoměřice - HK
23. 8.: HK - Brno
25. 8.: Olomouc - HK
30. 8.: Brno - HK
2. 9.: HK - Kladno

V nové pozici, do které plynule přešel poté, co po sezoně ukončil hráčskou kariéru, se teprve zabydluje, ale už poznává nástrahy funkce sportovního manažera.

Trh je přebraný a on si musí poradit. Dva střední útočníky prostě najít musí.

„Je jasné, že nabídka je omezená. Hledáme a sháníme. Potřebujeme produktivní hráče. V českých luzích a hájích je ale dost přebráno. Přiznávám, že se rozhlížíme i za hranicemi. A to na všechny světové strany," usmívá se.

Podle zákulisních informací se Hradec Králové, podobně jako sousední Pardubice, zajímal o reprezentanta Roberta Kousala, který od obou klubů měl dostat konkrétní nabídku. Jenže po vydařeném mistrovství světa to vypadá, že pětadvacetiletý šikula zůstane v Kontinentální hokejové lize, nebo sežene angažmá jinde v Evropě.

Kudrna tak musí hledat dál. Přivést kvalitního středního útočníka, nebo lépe dva, je jeho prvním velkým úkolem. „Myslím, že jinak mužstvo vypadá slušně. Třeba obrana je velmi dobře poskládaná. Pokud seženeme centry, nemuselo by to být špatné," soudí Kudrna.