Je to tak, vedení hradeckého klubu by rádo probudilo sparťanský duch z jara 2002. Tehdy tým z Holešovic urval mistrovský titul a na jeho střídačce stál po boku Václava Sýkory Pavel Hynek.

Tedy dvojice mužů, jež je podepsána (společně s dalšími členy realizačního týmu) pod nynějším úspěchem Mountfieldu.

Ten se prodral do semifinále play off po triumfu v sérii s Litvínovem a už dnes je jasné, že Sýkora s Hynkem povedou mužstvo z východočeské metropole i v další sezoně.

„Václav udělal se svým realizačním týmem velký kus práce, která následně vyústila v náš historický postup do semifinále. Naše vzájemná spolupráce je na nejvyšší úrovni a už se těším na tu další," ocenil kouče generální manažer Aleš Kmoníček.

K podpisu kontraktu s respektovanou dvojicí došlo už během čtvrtfinálových bojů, se zvěřejněním se čekalo na jejich ukončení.

Dvojice Sýkora - Hynek je prostě léty prověřená, potvrdilo se to také v Hradci.

„Pavel sleduje nejen extraligu, ale také nižší soutěže, má výborný přehled o hráčích. Sleduje vývoj hokeje, v pohledu na něj se hodně blížíme, což je podle mě velká výhoda," ocenil Hynka Sýkora.

„Pavel perfektně zapadl do naší organizace a výborně se doplňuje s Vaškem i ostatními členy realizačního týmu. I v jeho případě jsme měli velký zájem na pokračování spolupráce," doplnil Kmoníček.

Kdo je kdo v hradeckém realizačním týmu

Hradec Králové - Nejen hlavní trenér a jeho první asistent tvoří realizační tým. Z koho je složený ten hradecký, který dovedl hokejisty do semifinále extraligy?

Václav Sýkora (64) - trenér: Hlavní kouč přišel před rokem jako konzultant k Vladimíru Kýhosovi, v létě převzal post nejvyšší. Jako hráč má pět titulůs Kladnem, jako trenér dva (Sparta a Pardubice). Vedl i týmy v ruské KHL, například pražského Lva.

Pavel Hynek (47) - asistent: Coby asistent má dva tituly mistra se Spartou (jednou s V. Sýkorou), i zlato ze světového šampionátu do dvaceti let. Jako hlavní kouč slavil triumf v extralize s Pardubicemi v roce 2012.

Tomáš Martinec (43) - asistent: Hradecký pojem. Jako mladý útočník si tady zahrál extraligu v sezoně 1993/94 i po boku bráchy Patrika. Nejvyší soutěž poznal také v dresu Pardubic, Litvínova či Olomouce. V Mountfieldu se uvedl jako kouč dorostu, který vyhrál v roce 2014 extraligu. Nyní je také šéfem sportovního centra mládeže.

Marián Voda (35) - kondiční trenér: Poznal fitness zvyklosti v NHL, kde pomáhal českým hráčům (Roman Hamrlík, Patrik Eliáš…), i v ruské KHL. V roce 2015 pomohl Litvínovu k titulu. Po něm přešel do Hradce.

Robert Horyna (46) - trenér brankářů: Dlouholetý extraligový gólman, jenž si nejvyšší soutěž zachytal i za Stadion v sezoně 1993/94. V klubu působí rovněž jako organizační ředitel.

Michal Tvrdík (37) - videokouč a trenér individuálních dovedností: Bývalý skvělý útočník má titul s Pardubicemi, ale velkou stopu zanechal také v Hradci, kde si zahrál první ligu i extraligu.

Další členové: Tomáš Bartoň (masér), Petr Pluhař (kustod), Ladislav Souček (vedoucí mužstva), Jakub Dudek (fyzioterapeut), Radovan Sakaláš (fyzioterapeut), Jan Vícha (lékař), Jan Folvarský (lékař).