Ano, je to tak. Mistr světa z roku 2010 podepsal s Mountfieldem smlouvu, což vlastně prozradil na setkání s fanoušky před pátečním zápasem baráže o udržení v extralize generální manažer Pardubic Dušan Salfický. Zasadil jim tak trochu ránu do srdce.

Otázka čísla na dresu totiž nebude jediná složitost v případě exkluzivního středního útočníka. Už ve chvíli, kdy Salfický řekl, že Koukal posílí Hradec, se strhla lavina. Koukal je totiž jedním ze symbolů pardubického klubu. S Dynamem vyhrál třikrát titul mistra, fanoušci proto předpokládali, že se po pěti letech strávených v zahraničí vrátí do týmu, jemuž dělal kapitána.

„Jsi zrádce," spustili ihned na sociálních sítích válku proti svému bývalému miláčkovi příznivci pardubického týmu. Přitom Hradec pořád ještě jeho příchod nepotvrdil. „Nemůžu nic říct do konce dubna," prohlásil generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Aleš Kmoníček, generální manažer hradeckého hokejového klubu Mountfield HK.
'Hradec je dobrá adresa,' říká manažer. Zláká velké jméno?

Do té doby je totiž Koukal pod smlouvou v ruském Jekatěrinburgu a navíc v Česku ještě nezačal přestupní termín. Přesto je to jisté, Koukal bude hrát v dresu Mountfieldu. Důvody jsou jasné: Rodina už chce zůstat doma a pardubický klub mu nebyl schopný nabídnout podmínky jako Hradec.

Koukal však nemusí být jedinou zvučnou posilou Mountfieldu. Podle informací Deníku se klub už dohodl na smlouvě s útočníkem Janem Buchtelem, jenž hrál v sezoně v Rusku i Spartě.