"Celý zápas nebyl z naší strany ideální, ale o to je vítězství cennější. Nešly nám moc nohy a Litvínov měl převahu. Proto si musíme vážit toho, že jsme vyhráli," řekl Dej novinářům po zápase. "Nechtěli jsme hrát tak dozadu. Chtěli jsme hrát jako v pátek, být aktivní a silní na puku a ne se jen bránit. Jak už jsem ale říkal, nešly nám nohy. Už je to ale za námi," dodal slovenský forvard.

Osmadvacetiletý hráč se prosadil v 54. minutě, kdy v přesilové hře dostal ideální přihrávku od Jaroslava Bednáře, najel si do útočného pásma a prostřelil brankáře Jaroslava Januse. Domácí sice reklamovali, že zakončení předcházelo postavení mimo hru, podle všeho bylo ale vše v pořádku.

"Nemyslím si, že to byl ofsajd. Jen jsem byl rychlý a bek mě nestíhal. Nahrávka byla perfektní a střela mi sedla. Už jsem dlouho nedal gól, takže jsem rád, že jsem mohl takhle pomoct týmu," radoval se Dej. Naposledy se střelecky prosadil na začátku února v zápase 44. kola proti Pardubicím.

Klíčem k hradeckému úspěchu byly ubráněné přesilové hry domácích i celkově dobrá defenzivní hra. Severočeši v sérii tří porážek dokázali skórovat jen dvakrát. "Na hru v oslabení jsme se chystali. Litvínov má šikovné hráče, takže jsme se na to připravili a zvládli to dobře," pochvaloval si Dej a ocenil i výkon brankáře Patrika Rybára, jenž si připsal 34 zákroků.

Hradec Králové je blízko postupu mezi čtyři nejlepší týmy, což se mu ještě v extraligové historii nepodařilo. Třikrát za sebou Východočeši vypadli ve čtvrtfinále.

"Máme to nastavené tak, že jdeme zápas od zápasu. Je dobré, že jsme v Litvínově dvakrát vyhráli, a musíme si toho vážit. Nic nepřijde samo a nemůžeme čekat, že doma za nás někdo rozhodne. Všichni musíme šlapat střídání od střídání," podotkl Dej. "Teď musíme dobře zregenerovat a připravit se na úterý. Dobře začít a nehrát bojácně," dodal.