Mezi tyče vyslali jen 17 střel, což se jim ve výsledku vymstilo. Porážka 0:3 znamenala vyrovnání série na 1:1.

"Dnes jsme k tomu v porovnání s prvním zápasem nepřistoupili tak dobře. Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany, ale zatímco včera se nám podařilo utlumit jejich nápor v první třetině, dnes jsme půlku z ní odehráli ve čtyřech, čímž jsme si moc nepomohli. Padl nám tam gól, pak druhý a už jsme se nedokázali vzchopit a něco s tím utkáním udělat," řekl novinářům útočník Martin Hanzl.

Patriku Rybárovi v domácí brance stačilo k čistému kontu pouhých 17 zákroků. "Ve spoustě situací hledáme ještě přihrávku místo toho, abychom vystřelili. Myslím, že dnes se nám to hodně vymstilo. Určitě jsme nestříleli tak, jak bychom měli, čímž jsme Rybárovi jeho práci dost usnadnili," nezastíral Hanzl.

Chybou byla podle útočníka Františka Gerháta také nedisciplinovanost jeho týmu. "V první třetině jsme měli strašně moc oslabení. Tam jsme hráli snad šest minut v kuse a stojí to pak hrozně moc sil," zdůraznil Gerhát.

Mrzelo ho také to, že jeho pokus těsně před první přestávkou rozezvučel jen horní tyč a neskončil v brance. "Měli jsme tam na konci dobrou šanci, trefili jsme tyčku, což byla velká škoda. Kdybychom vyrovnali a bylo to 1:1, určitě by se nám šlo do druhé třetiny lépe. Místo toho jsme je zbytečně nechávali chodit do brejků, čímž jsme zápas ztratili," uvedl Gerhát.

Hned zkraje druhé části přišel zásadní moment, když Andris Džerinš šťastně bruslí zvýšil na 2:0. "Chtěli jsme je dostat pod tlak naším vyrovnáním, ale naopak se jim povedlo, co chtěli oni, tedy zvýšit a jít do dvougólového vedení. Pro nás to tím bylo zase o něco těžší," řekl Gerhát.

Plně souhlasil s tím, že Verva několik akcí překombinovala. "Říkali jsme si to hned také v kabině, že musíme více střílet a nehledat zbytečně někoho dalšího, abychom to dali do prázdné brány. Co si jen tak vybavuji, tak jsme tři až čtyři akce mohli zakončit střelou z dobré pozice, ale přišla ještě nahrávka a nic z toho nebylo. Musíme více střílet a chodit více do prostoru brány," prohlásil Gerhát.