"Určitě jsme měli na to, abychom vyhráli. Naše lajna měla spousty šancí. Prohru beru na svoje triko i trochu já, měl jsem tam několik šancí, ale bohužel mi to vůbec nelepí. Nevím, co s tím mám dělat. I kdybych střílel na fotbalovou branku, tak nedám nic," řekl sebekriticky Martin Hanzl.

Vyrovnaný zápas rozhodl okamžik z 54. minuty. V přesilové hře Jaroslav Bednář "žabičkou" našel rozjetého Rastislava Deje, který zamířil přesně. Domácí v čele s kapitánem Michalem Trávníčkem vehementně reklamovali postavení mimo hru, ale rozhodčí zůstali neoblomní.

"Nechtěl bych se k tomu vyjadřovat," držel si pusu a jen kroutil hlavou Trávníček. Poté se ale přece jen ke spornému momentu vyjádřil. "Rozčiloval jsem se tam hodně, ale nebylo mi to nic platné. Viděl jsem to ofsajdově, víc k tomu nemám co říci. Ještě jsem to neviděl na videu, ale dle mého to byl ofsajd. Pokud to tak nebylo, omlouvám se rozhodčím," řekl Trávníček. Podle všeho se ale hosté prosadili v souladu s pravidly.

Litvínovští ve čtvrtém zápase série bojovali, ale vyrovnat čtvrtfinále nedokázali. "Za stavu 1:1 jsme chtěli rozhodnout, ale bohužel opět ujeli z brejku a dali gól oni. Chyběl nám gól na 2:1, kdybychom ho dali, věřím, že bychom vyhráli. Oni hrají dobře z obrany, takže jsme věděli, že bude padat málo branek. Musíme zlepšit produktivitu a pak můžeme myslet na vítězství," řekl Viktor Hübl, jenž se jako jediný z týmu střelecky prosadil.

Příliš času na vymýšlení taktiky, jak překonat hradecký obranný val, černožlutým nezbývá. Pokud chtějí vrátit sérii zpět na Zimní stadion Ivana Hlinky, musejí v úterý bezpodmínečně vyhrát. "Možné je všechno, pár sérií se už otočilo, takže se o to určitě chceme porvat. Vyburcujeme se na zápas stejně jako dnes, budeme se snažit urvat další zápas a vrátit sérii do Litvínova. Stát se může všechno," dodal Hübl.