Gólman Patrik Rybár se (vlastně už tradičně) obsadil do role hrdiny, vychytal hokejovému Hradci výhru 1:0 ve čtvrtém zápase semifinále play off v Brně. „Je to pořád dokola," ani nepřekvapil útočníka Tomáše Knotka svým výkonem.

Jeho slova platí s nedělní výjimkou. První brněnský duel totiž nevyšel celému Hradci – a to ani Rybárovi. Mladý Slovák šel z brány po dvou třetinách, Kometa v tu dobu vedla 4:0. Nakonec Mountfield doslova rozsekala 8:0.

Jenže o den později se psal úplně jiný příběh. Story o neprůstřelném Patrikovi. „Po zápase jsme si s kluky řekli, že se o tom nebudeme bavit. Vyspíme se a podáme úplně jiný výkon. Já šel spát brzy, podařilo se mi usnout. A všechno nám vyšlo," vykládal. Ani prášky na spaní nepotřeboval, černý duel ho neničil. „Na tom já nejedu," usmál se.

Taktika zapomnění Hradci vyšla perfektně. Najednou byl na ledě tým změněný k nepoznání, obětavý, tvrdý. „Hlavně jsme eliminovali chyby, které jsme dělali v neděli. Měli jsme i štěstí, ale to k tomu patří. Těšíme se teď domů, že se vyspíme ve svých postelích a nachystáme se na další zápas v Hradci. Je to docela kolotoč," přiznal Rybár.

Další projížďka na řetízkáči ho čeká ve čtvrtek (17.20).

Další program semifinálové série
Minimálně ještě dvakrát se v semifinále play off extraligy poměří hradecký Mountfield s Kometou Brno. Po čtyřech duelech je stav série 2:2, proto je jasné, že se bude hrát ve čtvrtek v Hradci a v sobotu v Brně.
Program:
Čtvrtek, 17.20: Mountfield HK - Kometa Brno
Sobota 17.20: Kometa Brno - Mountfield HK
Případně pondělí 17.20: Mountfield HK - Kometa Brno